AcasaTeatru

Un tabloul al societatii actuale. „ Portrete I – Ceainaria urbană ”!

screen-shot-2016-10-24-at-14-47-14

Ne grabim si uitam sa fim fericiti… uitam sa ridicam ochii din Pamant sa fim  mai atenti cei din jurul nostru… sa avem rabdare sa-i ascultam si sa-i intelegem. Sa privim in jur si sa descoperim lumea.

Personal, zilele trecute am fost pus fata in fata cu acest adevar trist. Am vazut la Teatrul Arte Dell’Anima  spectacolul „Portrete I – Ceainaria urbană” care isi propune, si ii reusete foarte bine, ca in cateva cadre asemanatoare unor  diapozitive vii sa prezinte publicului 4 portrete umane extrem de adevarate si contemporane. Portrete pe care cu siguranta fiecare dintre noi le intalneste la tot pasul ,insa, pe care dintr-o graba care ne caracterizeaza din ce in ce mai mult, nu mai avem rabdare sa le recunoastem.

O piesa cu si despre realitatea urbana contemporana asa cum este ea. Cu bune si rele, cu dragoste mai mult sau mai putin sincera, cu credinta.

Tudor Sicomas reuste sa imbine foarte frumos toate cele 4 portrete si sa scoata in evidenta trairile fiecaruia. In acest mod creioneaza un tablou al societatii actuale suprinzand toate  aspectele sale. Un tablou in care  unii se zbat sa reueasca in viata,  unii simt nevoia acuta de a fi stabili din punct de vedere financiar, unii sunt dezamagiti de persoana iubita, iar altii nu-si mai gasesc increderea in divinitate. Un tablou poate prea dur, insa real si redatcu foartemare acuratete.

Cu ocazia acestui spectacol am reusit sa ajung pentru prima oara (desi imi propusesem de mult timp sa ajung) la Teatrul Arte Dell’Anima un loc intim si primitor din inima capitalei pe Str. Fainari Nr. 17D. Un loc foarte fain pe care vi-l recomand.

„Portrete I – Ceainaria urbană ”

 Productie a Companiei Teatrul de Pica, Bucuresti

Distribuția:
Maestrul de ceremonii: Tudor Sicomaș
Irma Lambert / Ea : Lavinia Alexandru
Pastorul Shannon/ Baiatul: Ştefan Opreanu
Armand : Antonio Tadeusz Mincă
Maggie/ Fata: Oana Burcescu

Un spectacol de Tudor Sicomaş şi Antonio Tadeusz Mincă

Foto: Raftul cu Idei

Facebook Comments
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.