AcasaTeatru

COMIC 7B: „O odisee pamanteana” si „Nekrotitanium”.

Ziua a doua  de la Comic 7 B ne-a adus in prim – plan doua comedii(„2014:O odisee pamanteana” si „Nekrotitanium„) ce participa la Sectiunea Teatru din cadrul Festivalului COMIC 7B.
Desi nu mai tineam minte piesa „2014:O odisee pamanteana” cand au inceput sa se desfasoare mi-am amintit ca o vazusem spectacolul cu vreo 2 ani in urma.
Fata de reprezenatia de atunci, ieri seara au fost insa mult mai relaxati, mult mai armonizati intre ei ca echipa. Iar lucrul acesta s-a simtit in sala. Oamenii au ras si s-au aratat deschisi la spectacolul lor.
O Odisee Pamanteana” este un spectacol construit din mai multe momente de impro imbinate  armonios in ceea ce se vrea a fi un spectacol „clasic” de comedie.

In momentul in care i-am vazut pentru prima oara,  spuneam despre acest echipa acestui spectacol „…Nu de alta dar au un fond foarte bun si  ar fi  pacat sa nu construiasca ceva frumos peste”. Acum la doi ani dupa, trebuie sa recunosc ca-mi place ce au construit peste.

2014: O Odisee Pamanteana
Sketch Comedy Theater Show
Distributie
Radu Bucalae
Catalin Cosarca
Smaranda Gabudeanu
Mihai Nita
Andrei Negoita
Iulian Sfircea

 Regie -Radu Dragomirescu
Scenografie -Maria Dore
Light Design -Aurel Palade
Asistent regie -Ioana Manescu

Galeria foto completa aici.

A doua piesa a serii a fost  Nekrotitanium.

Nekrotitanium este un spectacol montat după romanul omonim de Florin Braghiș și Mitoș Micleușeanu (Planeta Moldova). Este un cyberpunk moldovenesc în care Serafima Cozonac, Liuba Pelin, Valera Pelin, Victor Bulbuc, Ionel Gavriliuc, Jorica Rarunchi, Vanea Draconu, DG Taifun, Moartea, Ghena Glod sunt cei care crează de ani de zile Moldova. O Moldovă care se ascunde în spatele bomboanelor Bucuria și al covoarelor de Ungheni. Eroii acestei lumi sunt alcoolici, imuni la otrăvuri, nemiloși, cinici, duri și violenți. Mai multe personaje și un singur actor în scenă: Alexandru Pleșca, în regia Luminiţei Ţîcu.

Nekrotitanium un spectacol greu, diferit din multe puncte de vedere. Insa daca ii prinzi ideea este un spectacol interesnt. Spun asta pentru ca mie, personal, texul mi se pare greu de urmarit. Prea multe povesti in rama si prea multe nume moldovenesti 🙂 . Un text putin mai simplu si cu mai putine nume 🙂 ar fi prins mult mai bine, cel putin la publicul din Romania.

La aceasta piesa m-a bucurat mult ca l-am descoperit pe Alexandru Pleșca. Este talentat si transmite foarte bine.  Sper sa-l revad cat mi curand pe scena.

Galeria foto completa aici.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.