Oameni frumosi

Daniel Mitre:”Sunt un sentimental. Iubesc în doze diferite, oameni diferiți și locuri diferite.”

cover mitre

Odata cu lansarea noului domeniu( pauldutu.eu), inaugurez si rubrica ”Oameni frumosi…”. Aceasta are rolul de a va prezenta oameni frumosi, oameni pasionati de diverse lucruri care isi urmeaza pasiunile, oameni care iubesc frumosul sub orice forma ar fi prezentat. Primul OM din categoria  “oameni frumosi” pe care umează să vi-i prezint este Daniel Mitre. Este unul din oamenii pe care oricine și-ar dori să îi aibă alături. Un om cald, bun ce impresionează prin simplitate și prin dăruire. Este unul dintre cei mai cunoscuți terapeuti din vestul tarii, dar asta nu e tot. Daniel este pasionat de scris, de oameni frumoși și de locuri interesante.

Te faci “vinovat” de faptul ca m-am îndragostit iremediabil de orașul Arad și împrejurările sale. Asta dupa am început să urmăresc pagina de facebook “Aradul Meu”. Ce înseamnă pentru tine “Aradul meu “?

Bună Paul. Mulțumesc pentru că ți-ai răpit puțin timp și dorești să facem acest interviu. Despre „Aradul Meu” ce pot să-ți spun? Pagina exista mai demult, în trecut am organizat o conferință de comunicare în Arad, proiectul nu a mers mai departe datorită anumitor factori, așa am rămas cu o pagină pe o rețea de socializare pe care nu o mai foloseam. Cu pași mici, a devenit în scurt timp locul în care postăm zilnic imagini cu Aradul, din diferite locații ale orașului, în general din plimbările noastre zilnice. Mă bucur că sunt foarte mulți oameni care ne trimit mesaje și ne transmit că prin intermediul paginii sunt mult mai aproape de casă, chiar dacă se află departe de Arad. Orașul ăsta este pentru mine un adevărat izvor pe zi ce trece crește și se face tot mai frumos. Aradul este și va rămâne întodeauna orașul meu de suflet. Aici sunt acasă.
Daniel Mitre - Aradul Meu

Ai lansat volumul  “Pasi printe  voi “. Ce urmează? Știu că pregatești o nouă lansare. 

Întradevăr, sper să termin cât de curând detaliile și să lansez un nou volum. Au trecut doi ani de când am trăit această emoție plăcută, accea în care zeci de oameni vin să îți cumpere cartea, să le oferi un autograf, să îți strângă mâna. Pot spune cu toată sinceritatea că a fost unul dintre cele mai emoționante momente din viața mea. Oamenii mă iubesc pentru ceea ce sunt eu, eu îi iubesc pentru ceea ce sunt ei. Trebuie să existe un echilibru, doar așa putem merge mai departe. Viața este un dar, trebuie să învățăm să îl folosim cu adevărat. Nu pot să-ți dau foarte multe detalii acum, doar că pregătesc să lansez două cărți. Una de proză și alta dedicată meseriei mele.

Daniel Mitre - Pasi Printre voi

Ești implicat în foarte multe proiecte. Timp liber?

Nu pot spune că am foarte mult timp liber. Mi-am dedicat ultimii ani și pot spune că mă aflu într-o perioadă frumoasă a vieții. Lucrez, studiez mult, încerc să fac lucrurile încet și bine. Ca ardeleanul! În rest, puținul timp liber îl dedic sportului si bicicletei. Consider că sănătatea este poate mai importantă decât toate, vârsta își spune cuvântul, însă sportul și grija pe care trebuie să o acordăm organismului, pot face adevărate minuni. Cu toate astea avem ceva ce o să rămână mereu tânăr. Sufletul!  Ani de zile am lucrat în diferite organizații, astăzi am păstrat colaborarea cu multe dintre ele și pot spune că am învățat să eficientizez timpul. Voluntariatul ajută foarte mult propriei persoane. Am învățat să mă cunosc mai bine, să organizez lucrurile astfel încât să mă bucur de fiecare moment pe care îl am și mai ales să fac totul atunci când trebuie, nu neapărat când îmi doresc.

Cititul  face și el parte din viața ta . Ce cărti te-au impresionat cel mai mult de-a lungul timpului ?

Dumnezeu știe. Nu mă atașez foarte mult de cărți. E drept că în ultima perioadă citesc mai mult prin deplasări, în tren sau te miri unde mă apucă pofta de o carte. În ultimii ani am citit foarte multe cărți despre dezvoltare personală și am observat că am început să apreciez mai mult scrierile lui Octavian Paler. Îmi place, mă liniștește.

Să vorbim despre oameni. Ce apreciezi cel mai mult la oamenii pe care îi întâlnești? 

Este greu să vorbim despre oameni. Uite Paul, cred foarte mult în chimie, în personaje care îți marchează existența cu prezența lor. Sunt modelat în totalitate de oamenii pe care îi întâlnesc și în același timp nu uit să îmi păstrez personalitatea. Eu nu cred în răutate și dacă ea există, o ignor. Cei din jurul meu sunt oameni pe care îi admir și de la fiecare învăț câte ceva. Urăsc dramele și evit oamenii superficiali sau răi. Uneori și de la accele persoane avem câte ceva de învățat. Ne trag semnale de alarmă, nu trebuie să devenim niciodată așa. Suntem unici și cu cât reușim să ne detașăm de efectul de turmă, cu atât este mai ușor să evoluăm frumos.

Ce înseamnă fericirea pentru tine ?

Aici putem să discutăm până mâine și tot nu cred că găsim o explicație exactă. Pentru fiecare dintre noi fericirea este diferită. Văzută din punctul meu de vedere, o explic ca pe o stare de bine într-un anumit moment al vieții. Trebuie să învățăm să ne bucurăm mai mult. De noi, de oameni, de momente frumoase. Totul este într-o continuă fugă. Timpul trece, tinerețea se duce… Ne rămâne tânăr sufletul și ăsta este cel mai frumos dar pe care îl putem avea de la creator, Dumnezeu sau cum se numește el. Când dincolo de probleme pot să zâmbesc sincer, cred că pot spune că este o formă a fericirii.

Daniel Mitre

Muzică? Ce asculți ?Prima melodie care iți vine în minte …. 

Prima melodie? Ca să te dezamăgesc, prima melodie este Addicted to you de la Avicii. Sunt un om normal totuși, așa că uneori mai ascult și muzică comercială. Depinde de starea de spririt și nu pot spune că am preferați. Mă încec în muzică de multe ori și ascult foarte mult când merg cu bicicleta, pelalele și căștile, vântul din față și apusul Soarelui îți dau cele mai mișto momente de liniște.

Motto-ul dupa care te ghidezi în viață :

De ce trebuie să ne raportăm oare la un motto? Nu cred că am așa ceva. Acționez în funcție de ceea ce simt. Sunt un sentimental. Iubesc în doze diferite, oameni diferiți și locuri diferite. Nu mă raportez unor reguli când iubesc. Fac ce îmi spune inima de fiecare dată chiar dacă stă în firea noastră să mai greșim. Când greșești ai șansa să pornești pe un drum drept, conștient fiind de erorile pe care le-ai făcut.

Daca ai putea schimba ceva la oamenii din jurul tau, ce ai schimba? Dar la tine, ce ai vrea să schimbi?

Spuneam mai sus că iubesc oamenii, uneori și pe cei defecți din nefericire. Nu cred că sunt în măsură să-i acuz, poate că îmi doresc puțin mai multe zâmbete în jurul meu, pe stradă, la locul de muncă, în viața de zi cu zi. Suntem un popor trist am observat, ne arătăm bucuria doar în fața unei sticle cu băutură. Oare doar atunci suntem veseli? Doar atunci suntem cu adevărat fericiți? Dacă tot vorbim deschis, uneori îmi doresc să nu mai acord atâta încredere oamenilor și aici mă refer la partea în care pot schimba câte ceva la personalitatea mea. Cu toate astea sunt convins că totul are un anumit sens în viață. Încă nu îl înțeleg pe deplin, poate vreodată am să aflu răspunsuri la întrebări pe care momentan nici nu încerc să le deslușesc. Îmi place foarte mult prezentul și încerc să-mi trăiesc viața acum, nu în trecut sau privind cu regret la anii care trec cu nesimțire. Încerc să păstrez copilul din mine cât mai inocent. Asta îmi dă puterea să exist în două lumi paralele, lumea în care trăiesc zi de zi și lumea în care sunt doar eu.

Știu că ai și un blog, ce publici în general?

Undeva prin 2007 am scris prima dată pe un blog. De atunci scriu aproape zilnic și încerc să nu îl neglijez prea mult. Am cunoscut oameni senzaționali, am șegat prietenii și am văzut multe locuri frumoase. Asta cu ajutorul blogului și a comunității legate în jurul lui. În general scriu despre mine, despre oamenii și locurile pe care le întâlnesc, lucruri care îmi plac. Evit pe cât posibil negativismul și poate că asta apreciează și cei care mă citesc, dă-mi voi să le mulțumesc pe această cale.

Revenind la meseria ta, care crezi că este cheia succesului? 

Eu nu mă pot considera un om de succes, pot doar să afirm că îmi place ceea ce fac și cu multă muncă și sacrificii vom ajunge întodeauna acolo unde dorim să fim. Trebuie să existe o metamorfoză, să ajungi să faci o meserie din pasiune, nu pentru bani. Paradoxal vei câștiga și bani la un moment dat, ei te vor ajuta să îți duci visul mai departe, devenind exact ceea ce îți dorești. Îmi place ceea ce fac, sunt într-o perioadă de studiu și toată viața trebuie să aprofundez și să nu mă mulțumesc cu ceea ce știu în prezent, asta pentru că există întodeauna loc de mai bine. Devenim profesioniști în meseriile noastre doar în momentul în care ne iubim meseriile.

Mulțumesc. A fost o deosebită plăcere!

Mulțumesc și eu pentru timpul acordat și sper să ne auzim curând. Sunt de găsit pe blogul meu sau pe site-ul dedicat meseriei mele. Și să nu uităm, doar dragostea pentru oameni reușește să păstreze sufletele curate!

Sursa foto :Facebook

Facebook Comments
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.