Arta contemporanã este peste tot în jurul nostru … O gãsim depotrivã în mesajele de pe zidurile blocurilor, în autobuze sau la metrou, o gãsim de asemenea în Pasajul Universitãţii din Bucureşti şi în tot felul de locuri neconvenţionale. Dar nu avem timp … o admirãm pe fugã, o fotografiem şi plecãm mai departe spre rutina noastrã zilnicã. Arta zilelor noastre meritã însã mai mult … meritã cel puţin câteva ceasuri în care sã vã rupeţi de cotidian şi sã pãşiţi într-o altfel de lume. O lume a artei, în care orice obiect sau lucru capãtã un alt sens … Unde puteţi face asta? La Muzeul Naţional de Artã Contemporanã. L-am vizitat şi eu astãzi, preţ de câteva ceasuri, şi am rãmas plãcut impresionat.
Muzeul Naţional de Artã Contemporanã se aflã intr-una din aripile Palatului Parlamentului, iar intrarea se face prin strada Calea 13 Septembrie. Este dispus pe 4 etaje, fiecare având tematica sa. La etajul 4 pe lângã spatiul de expoziţie gãsiţi o librãrie de unde vã puteţi cumpãra tot felul de obiecte de artã, tricouri cu tot felul de mesaje, cãrţi,etc., şi o superbã cafenea. De pe terasa deschisã a cafenelei puteţi privi Bucureştiul de sus. Şi credeţi-mã, privit de sus Bucureştiul este superb !
Personal, din toate lucrãrile pe care le-am admirat , cel mai mult m-au impresionat cele de la etajul al III-lea. În cadrul unui proiect foarte interesant,“SenzArt”, câţiva tineri foarte talentaţi ne propun sã creãm noi arta aşa cum o simţim.
Proiectul “SenzArt” este cu atât mai desoebit cu cât se adreseazã, în principal, persoanelor cu dizabilitãţi de vãz şi auz aducând în atenţia noastrã 4 instalaţii multimedia interactive prin intermediul cãrora se doreşte familiarizarea cu posibilitaţile de comunicare ale artei contemporane.
MEM-NON – Martin –Emilian Balint
SIMTE PULSATIA ! – Catalin Cretu
POESIA DOMESTICA SI CATEVA SECUNDE – Mathias Neumann si Cristina David
FLU0 – Paul Popescu.
Muzeul va gãzdui “Senzart” pânã pe 30 noiembrie 2014 aşadar aveţi suficient timp sã vã planificaţi vizita.
O altã veste bunã este aceea cã pe toatã durata expoziţiei se vor organiza ateliere educative gratuite, destinate copiilor cu vârste între 5 şi 16 ani.
Pentru detalii şi rezervãri, puteţi contacta organizatorii la info@mnac.ro sau la numãrul de telefon 021/3189737 .
Pentru informaţii suplimentare despre acest proiect puteţi consulta urmatoarele site-uri: mnac.ro, amiciimnac.ro şi fundatiaorange.ro .
Galeria foto completã o pueţi vizualiza aici.
Dupã vizita la muzeu , vã aştept bineînteles cu impresii aici sau pe pagina de facebook PaulDutu.eu.