Locuri

Astãzi, despre artã… arta contemporanã

Arta contemporanã este peste tot în jurul nostru … O gãsim depotrivã în mesajele de pe zidurile blocurilor, în autobuze sau la metrou, o gãsim de asemenea în Pasajul Universitãţii din Bucureşti şi în tot felul de locuri neconvenţionale.  Dar nu avem timp … o admirãm pe fugã, o fotografiem şi plecãm mai departe spre rutina noastrã zilnicã.  Arta zilelor noastre meritã însã mai mult … meritã cel puţin câteva ceasuri în care  sã vã rupeţi de cotidian şi sã pãşiţi într-o altfel de lume. O lume a artei, în care orice obiect sau lucru capãtã un alt sens … Unde puteţi face asta? La Muzeul Naţional de Artã Contemporanã. L-am vizitat şi eu astãzi, preţ de câteva ceasuri, şi  am rãmas plãcut impresionat.

Muzeul Naţional de Artã Contemporanã se aflã intr-una din aripile   Palatului Parlamentului, iar intrarea se face prin strada Calea 13 Septembrie. Este dispus pe 4 etaje, fiecare având tematica sa. La etajul 4 pe lângã spatiul de expoziţie gãsiţi  o librãrie de unde vã puteţi cumpãra tot felul de obiecte de artã, tricouri cu tot felul de mesaje, cãrţi,etc., şi o superbã cafenea. De pe terasa deschisã a cafenelei puteţi privi Bucureştiul de sus. Şi credeţi-mã, privit de sus  Bucureştiul este superb !

Personal, din toate lucrãrile pe care le-am admirat , cel mai mult m-au impresionat cele de la etajul al III-lea.  În cadrul unui proiect foarte interesant,“SenzArt”,  câţiva tineri  foarte talentaţi ne propun sã creãm noi arta aşa cum o simţim.

Proiectul “SenzArt” este cu atât mai desoebit cu cât se adreseazã, în principal,  persoanelor cu dizabilitãţi de vãz şi  auz aducând în atenţia noastrã 4  instalaţii multimedia interactive  prin intermediul cãrora se doreşte familiarizarea cu posibilitaţile de comunicare ale artei contemporane.

MEM-NON  – Martin –Emilian Balint

SIMTE PULSATIA ! – Catalin Cretu

POESIA DOMESTICA SI CATEVA SECUNDE – Mathias Neumann si Cristina David

FLU0 – Paul Popescu.

Muzeul va gãzdui “Senzart” pânã pe 30 noiembrie 2014 aşadar aveţi suficient timp  sã vã planificaţi vizita.

O altã veste bunã este aceea cã  pe toatã durata expoziţiei se vor organiza ateliere educative gratuite, destinate copiilor cu vârste între 5 şi 16 ani.

Pentru detalii şi rezervãri, puteţi contacta organizatorii la  info@mnac.ro sau la numãrul de telefon 021/3189737 .

Pentru informaţii suplimentare despre acest proiect puteţi consulta urmatoarele site-uri: mnac.ro, amiciimnac.ro şi fundatiaorange.ro .

Galeria foto completã o pueţi vizualiza aici.

Dupã vizita la muzeu , vã aştept bineînteles cu impresii aici sau pe pagina de facebook PaulDutu.eu.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.