Teatru

Azi, despre dragoste. Iluzii.

Complicata treaba asta cu dragostea …. Nu e palpabila,  lasa mereu loc de interpretari si in multe cazuri se bazeaza pe iluzii … sau nu !? Mie, care incerc sa ma educ in a fi genul acela de om rational si logic, pare ca-mi scapa ceva …. si pentru ca sunt genul de persoana care incearca sa gaseasca raspunsuri din diverse directii, ieri  am fost la Godot Cafe Teatru sa vad  „Iluzii”  – una din piesele   intrate in competitia Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Fringe 2015.

Iluzii

Piesa aduce in prim plan doua cupluri, prietene de-o viata, ai caror parteneri  ajunsi la batranete, in pragul mortii chiar  incearca sa-si raspunda, cu sinceritate, intai lor, apoi partenerului de viata  si cuplului prieten la intrebarea „Ce e dragostea?

Din punctul meu de vedere, piesa nu reuseste neaparat sa raspunda  la intrebarea „Ce dragostea?” pentru ca o astfel de intrebare nu poate avea un raspuns general valabil. Reuseste  insa, sa se joace cu mintile si inimile spectatorilor creandu-le tot felul de stari.

Intamplarile pe care cei patru protagonisti de pe scena le povestesc reusesc pe de o parte sa provoace la ras, iar pe de alta parte reuseste sa puna spectactorul pe ganduri.

Este  impresionant sa vezi cum o intamplare la care iau parte doi oameni creeaza stari diferite si este interpretata de fiecare in alt mod. Si oricand de greu pare de crezut, oricat de fermi si  convingatori  vor oamenii sa fie, aceste intamplari au loc la tot pasul.

Desi foarte tineri, actorii au intregit „pachetul” si au  reusit sa transmita foarte mult.

Alexandru Voicu m-a impresionat foarte tare.  Are o forta interioara impresionanta si o sensibilitate aparte, dar in acelasi timp forta,  greutate. Un mix personal foarte interesant  care involuntar m-a dus cu gandul la maestrul Florin Zamfirescu.

Iluzii – de Ivan Vîrîpaev

Regia: Andreea Vulpe.
Distributia: Silvana Mihai, Cristina Juncu, Vlad Balan, Alexandru Voicu.
Traducerea din rusa: Bogdan Budes.

Piesa s-a jucat in cadrul Maratonului Teatrului Independent Bucharest Fringe.

Multumesc organizatorilor pentru invitatie.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.