AcasaTeatru

Azi, despre „Secretul Fericirii”.

Cufarul Naturii

Unul din primele lucruri pe care le-am invatat cand m-am apucat sa fac contabilitate a fost „regula T-ului” – o regula simpla care iti arata foarte repede unde te aflii, daca esti pe plus sau pe minus 🙂 .
Avand o oarecare aplecare si spre parte de „uman” m-am prins foarte repede ca aceasta regula depaseste aria contabilitatii conturilor si isi gaseste foarte usor aplicabilitate si in alte domenii.

De curand, m-am convins de acest lucru cand am vazut, la Godot Cafe Teatru  piesa „Secretul Fericirii”.

secretul fericirii

Piesa aceasta contabilizeaza, intr-un fel sau altul fericirea a trei oameni- un  cuplu ( Toma si Ana) si a prietenului lor de familie, David- reusind sa puna in balanta doua tipologii umane diferite – optimsitul (Toma) si realistul, pragmaticul (David).

Toma si David  sunt prieteni  de ani de zile. Intr-o seara, aflandu-se pe balconul lui Toma,la un pahar  si un fum de iarba,  cei doi au o discutie  sincera  si foarte directa despre ceea ce Toma considera a fi fericirea. Discutia devine mult mai interesanta din momentul in care, pe scena, isi face aparitia Ana  sotia lui Toma.

Toma este inteligent si sigur pe el. Reuseste sa-i atraga „intr-un joc” pe Ana si David si se joaca foarte usor cu mintile lor.  Este impresionant sa vezi, pusa bine,  in scena o astfel de situatie.

In materie de actori, supriza placuta pentru mine a fost Theo Marton. L-am vazut jucand pentru prima data si mi-a placut foarte mult. A reusit foarte bine sa intre in pielea personajului si sa trasmita emotia si incarcarea care i-au caraterizat personajul.

Vlad Zamfirescu mi-a placut si de aceasta data. Omul acesta are o versatilitate actoriceasca impresionanta.

Supriza mai putin placuta a venit din partea Irinei Velcescu, pe care, de asemenea,  am mai vazut-o jucand. Chiar daca replica cheie a piesei i-a apartinut, interpretarea Irinei mi s-a parut putin fortata, putin  prea teatrala.  Irina nu a reusit sa ma impresioneza ca in alte piese.

In asamblu „Secretul Fericirii” este o comedie buna, de consumat intr-un PUB alaturi de o bere buna. Atinge cateva subiecte interesante insa nu-ti da „teme pentru acasa”. Daca o vezi si alaturi de prieteni, dupa vei avea subiect de discutie iar ” T-ul” tau  va fi cu sigurnata unul pozitiv 🙂 .

Fotografile din timpul spectacolului pot fi vazute aici.

SECRETUL FERICIRII

Regia: Vlad Zamfirescu
Cu: Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu, Theo Marton
Scenografia si afisul: Bogdan Spataru
Durata: 2 ore

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.