UPDATE: Spectacolul se numeste acum „Te iubesc de mor după banii tăi”!!!
Cand vine vorba de a alege intre dragoste si bani, de cele mai multe ori, pentru cel care trebuie sa faca alegerea situatia este dramatica insa pentru cei din jur dramatismul este contrabalansat de comicul situatiei. De ce spun asta !? In momentul in care iubim pe cineva, mai ales la inceputul relatiei, fiecare din noi avem tendinta de a face lucruri pe care in alt context le-am considera penibile. De cele mai multe ori amorezii pierd din vedere limita aia fina dintre a fi sau a nu fi penibil.
Acum ganditi-va ca sunteti matorii unui astfel de moment. Ba nu … aveti o privire de ansamblu: momentul dinaintea alegerii, alegerea in sine si confruntarea cu cei din jur.
In mare cam despre asta este vorba in comedia „Testamentul” despre care va spuneam acum ceva vreme ca se joaca pe scena Teatrului InDArt.
Daca n-ati ajuns inca sa le calcati pragul va reamintesc faptul ca incepand cu luna februarie Teatrul InDart s-a mutat in casa noua, pe Coltei nr. 44. Ce veti gasi daca va hotarati sa-i vizitati ? Un spatiu mic, cochet, cu o energie foarte faina, vibe pozitiv, o echipa de super oameni si cel mai important – spectacole foarte interesante.
Testamentul, primul spectacol e care l-am vazut in noua locatie a teatrului m-a fascinat inca din primele momente datorita costumelor. Acestea snt realizate intr-un mod impresionant din materiale reciclabile. Nu cred ca v-ati inchipuit vreodata ca un sacou poate fi readus la viata si transformat cu ajutorul unor saci de gunoi, ca dintr-o punga de rafie se poate da viata unei rochii, sau ca sacii de gunoi poti fi transformati in piese vestimentare de sine statatoare (fuste, topuri, etc). Foarte interesant conceptul!
De asemenea un mare plus al acestei piese este apropierea actorilor de spectacori. Personal sunt de parere ca piesele jucate in spatii mici transmit mult mai bine decat piesele jucate in sali mari sau foarte mari. Mi se pare fascinanta apropierea aceasta dintre actori si spectatori. Pe mine unul ma face sa ma simt parte din poveste daca in momentul in care isi reda bucuria sau necazul actorul ma priveste in ochi. In astfel de situatii fac abstractie de cei din jurul meu si ma gandesc ca omul acela mi se destainuie 1:1, ca unui prieten – cu ganduri bune sau mai putin bune, sincere sau nu. Asta este, din punctul meu de vedere un minus al spatiilor mari – vad un act artistic de o anumita calitate (de la un spectacol la altul) insa de cele mai multe ori raman un spectator.
Ei bine „Testamentul” este un spectacol care a reusit sa ma faca parte din poveste. A avut Adriana Gulutanu niste monoloage unde si-a bazat privire pe noi cei din primele randuri, pe rand, mai mult sau mai putin, in functie de energia fiecaruia de a-i raspunde, de a o „ajuta” sa construiasca. Si nu, nu va ganditi ca este un spectacol interactiv, insa actorul este inainte de toate om si cred ca un raspuns la cald il ajuta sa-si intre mult mai bine in stare si sa trasmita mai multa emotie celor prezenti.
Foarte, foarte bine a jucat si Sandra Simon. Nu-mi aduc aminte sa o mai fi vazut jucand, insa o data cu aceasta piesa am inceput sa o urmaresc si cu siguranta voi merge sa o vad si in alte spectacole.
O alta supriza placuta in aceasta piesa a fost Bogdan Gagu, pe care pana acum l-am cunsocut in spostura de regizor. Foarte faine si de efect aparitiile sale pe scena. Bravo!
Asadar, daca vreti sa va destindeti la finalul unei saptamani pline mergeti sa vedeti comedia Testamentul – dupa Pierre de Marivaux. Distribuție: Sandra Șimon, Sadalsund Dobric, Adriana Guluţanu, Eduard Boț, Silvia Gagu, Mihai Hurduc, Bogdan Gagu. Regia și Conceptul artistic: Dan Victor.
Daca spectacolul acesta v-a starnit interesul va invit sa vizitati pagina de Facebook a Teatrului. Acolo este afisat si si programul spectacolelor.