Acasa

Piese OEM necesare pentru geometria corecta a rotilor la un BMW!

32940178_10214381689669058_2049272542102814720_n

Cand vorbim de masini BMW sau automobile din gama Mini, avem deja in minte un standard de calitate si confort. Dar odata ce ai achizitionat o astfel de masina, e important ca ea sa fie intretinuta corect, daca vrei sa o folosesti mult mai mult timp.

Si asta nu e tot. Daca vrei sa schimbi mai tarziu gama sau clasa, poti sa revinzi sau sa vinzi o masina mult mai usor daca a fost intretinuta cu piese ExclusivOEM fata de un automobil care a trebuit sa isi adapteze functiile dupa tipul de piese aftermarket.

Cand vorbim de geometria masinii vorbim practic de alinierea rotilor corecta din punct de vedere geometric, in asa fel incat anvelopele si cauciucurile sa atinga in acelasi timp solul si la acelasi unghi, pentru ca sistemul sa asigure o rulare cat mai facila fara a opune rezistenta (sau o rezistenta cat mai aproape de zero).

Prin urmare, in cazul unor automobile din gama BMW ce piese folosim de la ExclusivOEM?

Geometria Rotilor si inventarul de piese

In primul rand, atunci cand simti ca masina este din ce in ce mai greu de controlat, pentru inceput poti sa ii schimbi cauciurile, pneurile, sau, daca situatia o cere, si jantele, mai ales daca ai lovit cu rotile frontal intr-o bordura mai inalta si mai dura. Si daca nu vrei sa ai surprize cand rulezi cu masina pe un carosabil pretentios, este bine ca aceste piese sa fie configurate la standarde, este recomandabil sa alegi piese OEM. 

Componente la sistemul de directie, suspensia, si aceste piese au nevoie sa fie schimbate daca ai rulat masina pe drumuri cu probleme mai mult timp. Si tot ce inseamna piese de schimb pentru aceasta operatiune, este bine sa fie piese OEM.

De ce le recomand clientilor sa nu achizitioneze piese After Market? In primul rand, cu piesele After Market nu ai garanția ca acea componenta se va potrivi pe mașina ta. În al doilea rand, randamentul lor este extrem de scăzut, chiar dacă piesa se potriveste pe mașină. Ca idee, plăcuțele de frână OEM pot rezista pana la 90.000 de km. Piesele After Market după 20.000 de km deja sunt tocite. Si asta in cazul unor placute de 300-360 de ron, iar asta in contextul in care plăcuțele OEM  costa 380-400. Conducatorii trebuie sa înțeleagă ca piesele OEM arata respect pentru mașină și prelungesc viata automobilului.”, a explicat Adrian Podariu, owner al singurului shop fizic din Romania care comercializeaza exclusiv piese OEM pentru BMW.

Facebook Comments
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.