AcasaEvenimente

Box. Filmul lui Florin Serban.

Fiind o persoana ocupata, in ultima perioada nu prea am mai ajuns  prin cinematografe, insa in momentul in care Cristina m-a sunat sa ma invite la premiera  filmului Box, intr-o fractiune de secunda  neuronii mei au facut tot felul de conexiuni (Box. Florin Serban. Eu cand vreau sa fluier, fluier.) si aproape instantaneu am raspuns afirmativ.box

Prin urmare, aseara de la 19:00 am vazut  la Cinema Pro filmul Box.

Cand vine vorba de film romanesc am intotdeauna o strangere de inima. Marea majoritate sunt vulgare  si  au un limbaj licentios. Aceste caracteristici  asociate cu povestile triste, cu iz de comunism si  saracie reusesc de fiecare data sa-mi lase un gust amar. Sunt constient de faptul ca in mare parte   asta e realitatea romaneasca. Dar nu numai asta.

Box a reusit sa ma suprinda in primul rand printr-o poveste altfel. Apoi, printr-un limbaj decenta pe aproape intreaga durata a filmului. Nu e un film cu foarte multe replici, filmul bazandu-se mai mult pe transmiterea emotiilor si mai putin pe text. Sunt vreo 2 scene in care se folosesc expresii ce pot fi considerate de publicul mai sensibil mai dure, insa sunt foarte bine puse in context si cel putin din punctul meu de vedere, nu deranjeaza

Tao pentru sanatate, sex si longevitate – Daniel Reid

 

box

Filmul ii aduce in prim plan pe Rafel ( Rafael  Florea) si Cristina(Hilda Péter),doi oameni total diferiti,de varste diferite,  proveniti din medii diferite, cu ocupatii si preocupari diferite diferite. Doi oameni  care trec printr-o perioada de dezvoltare personala. Doi oameni aflati intr-o perioada in care doresc sa se afirme profesional insa viata ii invata mai intai lectia maturizarii si a compromisului.

Filmul se termina brusc. Sec as putea spune. Iar din punctul meu de vedere asta e un minus.

Box se bucura de un real succes pe plan international fiind recompensat cu premiul FIPRESCI (al Federaţiei Internationale a Criticilor de Film) la Festivalul de la Karlovy Vary 2015. Florin Şerban a fost nominalizat la Globul de Cristal al aceluiaşi festival.

 

In Romania,  Box este distribuit de Earlybird.

Box – un film de Florin Serban este o coproductie Fantascope, Augenschein Film Producţion, MPM Film, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei şi Eurimages.
Distributia: Sorin Leoveanu, Rafael Florea, Hilda Péter.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.