AcasaTeatru

Cea  mai recentă producție de teatru marca ARCUB este reluată în această stagiune pe 17 și 18 octombrie!

afis-oficial-718x1024

 

PLASTIC – o satiră cu umor cinic despre familia modernă

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București începe o nouă serie de reprezentații ale spectacolului PLASTIC de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor-Cristian Popescu și scenografia Velicăi Panduru  – cea mai recentă producție teatrală marca ARCUB. Reprezentațiile vor avea loc marți, 17 octombrie 2017, ora 19.00 și miercuri, 18 octombrie 2017, ora 16.00 la ARCUB, Sala Mare.

Din distribuție fac parte actorii: Bogdan Dumitrache, Cristina Toma, Istvan Teglaș, Ciprian Nicula, Nicoleta Lefter, Ioana Mărcoiu.

Piesa a fost scrisă de dramaturgul german Marius von Mayenburg în 2015 și a fost montată recent, cu mare succes și la Teatrul Regal din Bath, Marea Britanie. Textul propune o temă de actualitate: problematica presiunilor pe care societatea le pune pe umerii fiecăruia dintre noi, pentru a fi la modă și acceptat de cei din jur.

Plastic dezvăluie povestea unui cuplu modern, Ulrike și Michael, părinți ai unui copil aflat la pubertate, Vincent, care încearcă să țină pasul cu tendințele superficiale și acaparatoare ale secolului XXI – succesul în carieră, acumularea materială, vacanțele luxoase etc. Însă, pentru că nu fac față, decid să angajeze o femeie care să îi ajute cu treburile zilnice. Prezența acesteia în casa lor, în viața lor, va scoate la suprafață aspecte neașteptate. Efectul ei în familia disfuncțională va fi acela de catalizator al conflictelor latente, de revelator al impulsurilor secrete, de generator involuntar al unor situații jenante.

Regizorul Theodor-Cristian Popescu dă viață textului tradus de Elise Wilk, cu acea bogăție ideatică și siguranță, care îl caracterizează ca artist, cu un umor cald, dar punând întrebări grave: E omul capabil să-și creeze un mediu funcțional, nedestructiv? De ce nu merge nimic din ceea ce încercăm decât parțial, chinuit, ridicol?

Scenografia, semnată de Velica Panduru, reproduce cu succes tema dominantă, printr-o sufragerie cu un design extrem, un „sanctuar” modern, care seamănă cu o lucrare  de artă plastică minimalistă, contemporană. Muzica este semnată de Lucian Ban – renumitul pianist new yorkez de jazz, de origine română, apreciat în întreaga lume.

În ultimii doi ani, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și-a îndreptat atenția către reinventarea stagiunii teatrale, aducând publicului producții contemporane, ce mizează pe teme de interes general și social.

 

PLASTIC

de Marius von Mayenburg

traducerea Elise Wilk

Distribuția: Bogdan Dumitrache, Cristina Toma, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Nicoleta Lefter / Ioana Mărcoiu*

*În reprezentația din 17 octombrie joacă Nicoleta Lefter, în cea din 18 octombrie joacă Ioana Mărcoiu.

Regia: Theodor-Cristian Popescu

Scenografia: Velica Panduru

Muzica: Lucian Ban

Light-design: Alexandros Raptis

Video și graphic design: Ioana Bodale

Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București

Spectacol nerecomandat copiilor sub 14 ani.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ și http://bilet.ro/  sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.

Prețuri: 35 lei (Categoria I) și 25 lei (Categoria II).

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.