AcasaTeatru

Crima din strada Lourcine la Teatrul National Bucuresti!

front_afis_final_Crima_din_strada_Lourcine_mic

CRIMA DIN STRADA LOURCINE

Traducerea: Violeta Popa
Versiunea scenică: Felix Alexa
Regia: Felix Alexa
Scenografia: Andrada Chiriac
Ilustrația muzicală și lighting design: Felix Alexa

Cu:
Marius Manole (Lenglumé), Istvan Teglas (Mistingue),Raluca Aprodu (Norine),
Mihai Calotă (Potard)Victor Țăpeanu (Justin)

Fotografia postată de Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti -Tnb Ro.Desi pana de curand nu eram mare fan al teatrului clasic (de stat) preferand mai degraba teatrul independent, recunosc ca Teatrul National Bucuresti m-a facut sa-mi schimb parerea.  Cum asa? Pai am vazut trei piese la rand care mi-au placut ( Medeea, mama mea; Regele Lear si ultima piesa pe care am vazut-o Crima din Strada Lourcine) convingandu-ma  astfel ca la TNB piesele bune nu sunt o intamplare ci o obisnuinta.

Calitatea sunetului, decorurile si modul in care echipele de productie abordeaza o anumita piesa, fac diferenta. La Teatrul National Bucuresti am fost suprins sa vad piese clasice abordate intr-un mod contemporan insa fara ca aceasta abordare sa fie stridenta in vreun fel.

 

Cea mai recenta piesa pe care am vazut-o la TNB, Crima din strada Lourcine, se incadreaza pefect in categoria pieselor clasice abordate intr-un mod contemporan, modern. Regizorul Felix Alexa a reusit sa adapteze perfect luminile, decorul si ilustratia muzicala la text, reusind sa creeze un spectacol ce tine spectatorii cu sufetul la gura pe intreg parcursul sau.  Foarte interesant mi s-a parut si modul in care pe parcursul desfasurarii actiunii, apar tot felul de obiecte/situtii  ce duc  inevitabil la accentuarea intrigii. Spectatorul este astfel pus in fata unei comedii negre, o comedie inteligenta, vie, in care au loc tot felul de rastunari de situatii ce conduc personajele principale catre situatii neprevazute.

Spectacolul este mai cu seama recomandat persoanelor cu un simt al umorului mai dezvoltat, care nu se sfiesc sa rada chiar de ei insisi.

 In perioada imediat urmatoare, piesa se va juca in Sala Atelier a Teatrului National Bucuresti dupa urmatorul program:

15 Feb 2017 (Sala Atelier)––20:00
16 Feb 2017 (Sala Atelier)––20:00
01 Mar 2017 (Sala Atelier)––20:00
10 Mar 2017 (Sala Atelier)––20:00
11 Mar 2017 (Sala Atelier)––11:00

Foto:  Teatrul National Bucuresti/ Florin Ghioca.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.