AcasaTeatru

Doi si un tulnik!

Pentru ca #NicioSaptamanaFaraTeatru, duminica trecuta am fost la Godot  Cafe Teatru si am vazut  „Doi si un tulnik!” – un spectacol pe care-mi doream de multa vreme sa-l vad.

De ce tocmai acum? Pentru ca deh … se apropie 1 Decembrie  si simteam nevoia de ceva asa neaos, romanesc 🙂 .  Ceva care sa ma faca mandru ca-s roman!

Si zau,  daca „Doi si-un tulnik!” nu a reusit sa o faca! Pentru ca inglobeaza  o multime de caracteristici tipice noua romanilor.

  • prietenia  si deschiderea cu  care Motzul, povestitorul, isi trateaza publicul;
  • talentul de care dau dovada cei trei actori: Misa Serban, Alex Unguru, Alin State  si scenograful Cristian Stanoiu;
  • capacitatea de adaptabilitate  de care dam dovada noi romanii indiferent  de situatie si de locul in care ne aflam;
  • mandria  dusa pana la ironie  de care dam dovada noi romanii;

si lista poate continua…

Pentru ca prezinta o realitate tipa noua, romanilor  intr-un mod in care numai noi suntem in stare sa o percepem … sa o intelegem in adevaratul sens  al cuvantului.

Doi si un tulnik

Ca tot vorbeam de adaptabilitate … m-a  impresionat foarte tare  capacitatea lui Alin State de a se adapta publicului, de a-l antrena intr-un spectacol interactiv, si de a se folosi de acest lucru fara a duce insa piesa in zona spectacolelor de improvizatie.  Foarte cu masura gandit totul.

Doi si un tulnik

 Datorita povestilor prin care m-a purtat piesa am descoperit-o pe Misa Serban mult mai verstila decat mi-o imaginam pana acum.  O  Misa Serban care s-a jucat timp de o ora si jumatate- doua ore, cat a tinut piesa, a demonstrat ca poate juca o gama variata  de roluri la fel de bine.  O  Misa care care impresioneaza inca din primele momente in care apare pe scena prin  voce si intonatie, prin miscarea scenica.

Alex Unguru carismatic si talentat, asa cum ne-a obisnuit!

 Doi si un Tulnik – un spectacol de comedie despre Globali-zare; un mijloc minunat de a recepta realitatea într-un mod total diferit celor propuse de formulele promovate de mass-media sau alte mijloace de informare!

Un spectacol post-modern-comic despre globalizare sub diversele ei formule umane.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.