Teatru

Domnisoarele din Avignon

Se spune ca in spatele oricarui barbat de succes sta o femeie puternica, o femeie care il inspira si il sprijina in momentele sale de inceput sau in cele de slabiciune. Si da, fie ca ne place  sa recunoastem sau nu, femeile reprezinta o sursa inepuizabila de inspiratie pentru noi  barbatii, reprezentand una din cele mai bune motivatii.

Domnisoarele din AvignonMartea trecuta m-am reintors, dupa ceva vreme, la Godot Cafe Teatru pentru a ma intalni cu niste fete ce au reusit  sa-mi confirme teoria de mai sus.  Piesa pe care am vazut-o, „Domnisoarele din Avignon„, aduce in prim plan exact aceasta teorie, punand pe tapet momentul in care tanarul pictor Pablo Picasso isi  gaseste inspiratia in bratele unei fete din bordelul situat pe strada Avignon.

Inspirat fiind de femeile frumoase si talentate cu care a colaborat la aceasta piesa, regizorul Bogdan Gagu a reusit de aceasta data sa realizeze mai mult decat o piesa de teatru. A pus foarte bine la punct un concept inedit, un mix interesant de lumina, muzica mirosuri  ce a resuit sa ma poarte acolo, in 1907 intr-un bordel…  intr-o lume a extremelor in care unii isi gaseau fericirea, unii inspiratia iar fetele isi traiau fericirile, dar mai ales nefericirile.

Domnisoarele din AvignonInteresant la aceast spectacol  mi s-a parut si dozajul comdie-drama, piesa fiind o impletitura de momente comice si momente pline de drama; momente in care un ochi iti rade iar celalalt iti plange. Ca-n viata, cum  tot zice mie o prietena, pentru ca da … teatru #eviata, iar  actorii acestei piese au reusit „sa-si traiasca” foarte bine rolurile.

Daca pe Stefana si pe Jassmine le stiam si ma asteptam sa faca roluri bune, la acest spectacol supriza a venit din partea lui Carmen  Sascau care a reusit sa ma impresioneze prin naturaletea cu care si-a interpretat rolul. Rolul unei femei trecuta prin viata, chinuita, pe care nimic nu o mai poate face fericita, nimic nu o mai bucura. O femeie ce pare sa aiba o inteligenta nativa,  al carui loc nu este cu siguranta intr-un bordel, dar care este tousi acolo pentru ca nu stie sa faca altceva.  Pentru ca nu are curaj sa faca altceva … pentru ca si-a pierdut speranta.

Spectacolul este o coproductie Teatrul InDArt si Dream&Act.

Regia: Bogdan Gagu.

Distributia: Stefana Badiu, Carolina Vasile, Jassmine Cristina Glodeanu, Carmen Magdalena Sascau, Anamaria Nastasie, Adriana Mihai, Cristina Văduva, Alex Cofaru.

Costume/Decor: Antoaneta Tica.
Foto/Afiș: Costi Covei.
Muzică: Dan Simion.
Make-up/Hairstyle: Diana Naca/ Geanina Guta si Adriana Mihai.

Costumele sunt realizate de LIGHTtex.

Galaria foto completa poate fi vazuta aici.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.