AcasaTeatru

Efecte colaterale – spectacolul alegerilor personale!

16002973_460715420983321_8794913090820388317_n

Te-ai gandit vreodata cat ii afecteaza/doare pe cei din jurul tau dezvoltarea ta personala? Sau alegerile pe care le faci?

Eu recunosc, sincer, ca am facut-o foarte putin, pana aseara cand am fost la Teatrul Nottara si am vazut Efecte colaterale un spectacol de Alexandru Popa in regia lui Vlad Zamfirescu.

Piesa suprinde, asa cum sugereaza si titlul, efectele colaterale pe care creeaza deciziile oamenilor in drumul spre implinirea personala.

 Dupa parerea mea, Efecte colaterale este un spectacol  al aparentelor. La o prima vedere pare comedie insa reuseste sa aduca in prim plan drame personale bine conturate si puse in scena intr-un mod inteligent care subliniaza, intareste, intensitatea trairilor interioare ale personajelor.

Desi poate parea pe alocuri o piesa dura, este in esenta o piesa despre iubire, despre modul in care mergand pe drumul implinirii personale ii ranim pe ceilalti riscand chiar sa-i  pierdem.

„Imi doresc foarte mult sa nu te mai vad …ca sa te pot iubi „

Alexandru Popa scoate la lumina niste personaje cu trasaturi umane esentiale puse intr-un context contemporan. Acestea reactioneaza ca-n viata. Apeleaza la tot felul de tertipuri, mint, iubesc, dezamagesc, inseala, se folosesc de cei din jur …si aleg sa plece, sau sa ramana 🙂 .

Desi dureaza 2 h 45 min( cu pauza) spectacolul este viu, antrenant si nu plictiseste. Ba din contra, reuseste starneasca curiozitati, sa atraga in povestea sa spectatorii si sa-i tina captivati. De apreciat la acest spectacol sunt si coloana sonora si decorul.  Acestea intregesc intr-un fel sau altul povestea si o fac cu atat mai interesanta.

Grija ca totul sa arate impecabil, atentia acordata detaliilor care fac diferenta este un semn de respect  pe care Teatrul Nottara il arata spectatorilor sai si in fata caruia nu-mi ramane decat sa ma inclin.

Ideea de a oferi spectatorilor la  intrarea in sala de spectacol chestionare prin care afla parerea publicului despre piesa, actori si activitatea Teatrului Nottara  mi se pare una foarte constructiva. Prima parere conteaza intotdeauna!

Fotografia postată de Efecte colaterale.Efecte colaterale
de Alexandru Popa

Regia: Vlad Zamfirescu
Distribuția:
Alex – Gheorghe Ifrim
Manolis – Vlad Zamfirescu
Kostas – Alexandru Repan
Ciprian – Dan Bordeianu
Maria – Nadiana Sălăgean
Oana – Luminiţa Erga
Vera – Diana Roman
Diana – Ioana Calotă / Laura Vasiliu

Scenografia: Bogdan Spătaru
Ilustraţia muzicală: Alexandru Popa
Asistenţa de regie: Oana Popescu

Foto: Facebook Efecte Colaterale. Galeria foto completa aici.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.