Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Dansul morții

aprilie 27, 2023 @ 7:30 pm - 9:30 pm

50LEI

Dansul morții

de August Strinberg

adaptare de Radu Crăciun

Distribuție:

Maria Costeschi

Răzvan Răduță

Mihai Niță

Tudor Morar

Regie: Radu Crăciun

Scenograf: Ioana Șomănescu

Muzică: Filip Mureșan, Maria Grosu

Coregrafie: Vlad Pelin

Proiecții video: „Celestografii”, de August Strindberg

Durata: O oră și 45 de minute (fără pauză)

Data premierei: 2 octombrie 2022 (în cadrul Bucharest Fringe, Ediția a 12-a)

Producător: Teatrul Apropo, 2022

Teaser:

Infernul este înfricoșător pentru că este atopic. Cum am putea să știm dacă nu cumva infernul și paradisul nu sunt de fapt aici, pe pământ, în lumea noastră? Suntem pedepsiți în viață și trebuie să suferim pentru faptele noastre în cel mai adânc iad la fel cum suntem și răsplătiți și trăim cel mai dulce paradis. Poate că suntem pedepsiți pentru rătăcirile noastre din vis, și atunci, ca să evităm suferința, suntem condamnați să trăim într-o perpetuă stare de vis, pe care o creăm artificial. Dar un vis fără sfârșit, oricât ar fi de frumos, devine în cele din urmă un coșmar.

Condamnații locuiesc într-un palat de cleștar și cred că se numără printre cei aleși. Angoasa își face loc însă în cele mai întunecate unghere și începe să crească și să devoreze totul în jur. Condamnații realizează că palatul lor e o închisoare din care nu mai există cale de ieșire, alta decât Moartea. Fericirea lor era doar o beție de opium. Pereții translucizi de cristal se relevă de fapt a fi pereții întunecoși ai unei sticle de ambră. Ca o celestografie care imortalizează pe hârtia fotografică lăsată să expună strălucirea cerului senin de noapte doar impuritățile substanței revelatoare.

Dintre toate infernurile, infernul iubirii este cel mai crunt. De asta și suferința din iubire se simte ca cel mai dezlănțuit iad. Condamnații se obișnuiesc cu un nivel de suferință pe care îl pot controla și îl numesc „fericire”. Apoi devin dependenți de suferință și încep să și-o provoace în mod artificial, în doze tot mai mari, într-un ritm din ce în ce mai alert și cu susținută determinare. Așa că avem o propunere: timp de 90 de minute puteți vedea o mică parte din Infern(ø): oamenii cântă, dansează, se iubesc și cel mai important, suferă.

La nesfârșit.

 

Biletele pot fi achiziționate de pe site-urile de ticketing Mystage și Eventbook.

Facebook Comments Box

Detalii

Dată:
aprilie 27, 2023
Oră:
7:30 pm - 9:30 pm
Cost:
50LEI
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Teatrul Apropo
Bulevardul Dimitrie Pompeiu, nr. 8, Pipera
Bucuresti, sector 2, Pipera România
Telefon:
0724 255 152
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Organizator

Teatrul Apropo
Telefon:
0724 255 152
Email:
comunicare@teatrulapropo.ro
Vezi site-ul web Organizator