AcasaEvenimente

Festivalul International de Teatru Independent de Comedie Comic 7 B!

Festivalul International de Teatru Independent de Comedie
Comic 7 B va avea loc la Buzau, in luna octombrie

24 august 2016 – In perioada 3-9 octombrie, la Buzau se va desfasura Festivalul International de Teatru Independent de Comedie Comic 7 B. Timp de sapte zile, festivalul va aduce pe scena mai mult de 15 spectacole de teatru si improvizatie din Romania si din strainatate, improvizatie pentru copii, ateliere de actorie, expozitii si alte evenimente la care buzoienii sunt asteptati.

comic 7 BFestivalul Comic 7 B este organizat dupa conceptul creat de actorul Cristi Martin in colaborare cu actorul Iulian Ilinca, cei doi fiind parte din echipa care s-a ocupat de selectia spectacolelor din festival. Comic 7 B se desfasoara in sistem competitional si are doua sectiuni: de comedie si de improvizatie, doua componente dintre cele mai puternice si cu o dezvoltare vertiginoasa ale artei spectacolului, la nivel international, precum si in Romania.

Castigatorii celor doua sectiuni vor fi decisi de jurii formate din profesionisti ai scenei, actori, regizori, producatori de teatru, profesori de actorie si improvizatie, printre care actorul si profesorul Radu Gabriel, actorul, regizorul si producatorul Vlad Zamfirescu, actrita si profesoara Victoria Dicu, actorul Catalin Neamtu, actrita si profesoara Mihaela Sarbu.

Cristi Martin, organizator: ”Festivalul a fost creat din dorinta de a le oferi si buzoienilor ocazia de a savura spectacole de comedie excelente, produse independent, pentru ca acest gen de productie este printre cele mai importante la nivel international, iar in Romania este, practic, directia cu cea mai puternica dezvoltare din zona artei actorului. Pe de alta parte, improvizatia va fi locul unde publicul buzoian va putea interactiona direct cu actorii de pe scena, ba chiar va putea fi pe scena, langa ei. Buzaul merita sa fie gazda cat mai multor evenimente de arta si cultura si ne dorim sa contribuim la aceasta deschidere. Mai mult, am invitat in festival actori si regizori buzoieni pe care publicul de aici nu are ocazia de a-i vedea foarte des.”

Publicul buzoian si nu numai va putea vedea o serie de spectacole deosebite din Romania, Marea Britanie si Republica Moldova, cu montari originale ale unor piese clasice si moderne, cu distributii in care apar nume foarte cunoscute ale scenei, precum si tineri actori foarte talentati.
”Ne bucura faptul ca si Buzaul incepe sa fie un punct de reper pe harta iubitorilor de cultura, in general, si de teatru, in special. Este o oportunitate pentru publicul buzoian de a urmari si altfel de reprezentatii, de a-si extinde orizontul cultural. In acelasi timp, acest festival da posibilitatea judetului Buzau de a primi oaspeti atat din tara, cat si din strainatate, oaspeti care sa descopere povesti si locuri cu adevarat interesante si care sa revina”, a declarat Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

Spectacolele de teatru se vor juca la sala Teatrului George Ciprian si vor avea loc in fiecare seara cate doua piese, incepand cu ora 18.00, iar show-urile de improvizatie se vor juca la sala Consiliului Judetean Buzau, incepand cu ora 19.30.

Biletele vor fi disponibile incepand cu data de 5 septembrie si se vor gasi la casa de bilete a Teatrului George Ciprian, la magazinele Hi-Hii (din Mall Aurora si str. Cuza Voda), la O’Brothers Pub, precum si prin rezervare la numarul de telefon 0723429264.

Comic 7 B promoveaza productiile independente de calitate, create in afara tiparelor clasice, umorul de exceptie, manifestarile artistice interdisciplinare – pe scurt, conceptul de arta moderna deschisa unui public cat mai larg, pe care doreste sa il apropie de aceste manifestari.

Toate informatiile despre program, artisti, actualizari si alte detalii se gasesc pe site-ul www.comic7b.ro, precum si pe pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/comic7b/.

Festivalul International de Teatru Independent de Comedie Comic 7 B este organizat de Asociatia Bulevardul Culturii, in parteneriat cu Consiliul Judetean Buzau si cu sustinerea Teatrului George Ciprian Buzau si a Primariei Buzau.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.