Faci alegeri. Traiesti cu ele, ti le asumi, si iti creezi intr-un fel sau altul un echilibru. Renunti la ideea de familie si iti canaliezi toata energia spre cariera. Inventi sa te accepti asa cum esti si iti constientizezi atat partile bune cat si partile rele. Esti pe val si te implineste, te multumeste faptul ca ceea ce faci, faci bine… Asta pana intr-o zi când cineva iti intra pe fereastra in viata ( usa-ti este inchisa pentru situatii noi, pentru stres inutil, pentru …) si ti zice ca ai dat kix. Se baga cu forta in viata ta si cu toate ca nu te incanta situatia accepti. Accepti pentru ca nu este usor ca singurul lucru stabil din viata ta, lucrul care iti aduce cea mai mare satisfactie – cariera, sa fie pus la indoieala de catre ceilalti, sa fie pus intr-o lumina proasta.
In linii mari despre asta este vorba in spectacolul pe care l-am vazut nu demult la Teatrul Luni de la Green Hours . Despre doua femei, total diferite- aparent- pe care nu le leaga nimic, in afara de un diagnostic gresit.
Ghici cine intra pe fereastra!? este o comedie amara despre oameni, despre prioritati , despre alegeri si despre asumare, punând in balanta familia si cariera. O comparatie perfect pertinenta pentru vremurile in care traim care reuseste sa puna spectatorul sa gandeasca. Este genul de spectacol care trezeste reactie, care te face sa-ti pui intrebari.
Dupa 25 de ani, medicul Bertholinne ajunge, printr-o conjunctura cel putin bizara, sa-si cunoasca fiica – „una din greselile tineretii”.
Oare cat de greu este sa fii pus in fata faptului implinit si sa locuiesti cu o persoana pe care nu ai mai vazut-o niciodata? Oare maternitatea mai poate fi invatata si dupa 25 de ani de la nastere? Majoritatea femeilor pot face copii, insa cate dintre ele pot fi cu adevarat mame? – sunt doar cateva dintre intrebarile pe care mi le-am pus când am vazut spectacolul acesta.
Cu ocazia acestui spectacol, le-am vazut jucând pentru prima data pe Alina Tofan si Iulia Cristescu. Si-am ramas placut impresionat. Iulia si-a intrat foarte bine in rol, reusind sa trasmita emotiile si framantarile unei femei care a fost scoasa din elementul ei si s-a trezit dintr-o data mama. Framantarile femeii care pusa fata in fata cu copilul pe care nu la vazut timp de 25 de ani, se intreaa daca a luat decizia corecta. Daca a meritat. Alina- un munte de enrgie pozitiva, exemplul clar ca esentele tari se tin in sticlute mici.
Ghici cine intră pe fereastră!?
după Pierre Souvil
cu: Alina Tofan și cu Iulia Cristescu
regia: Iuliana Gavril
adaptarea: Iulia Cristescu
scenografia: Ileana Zirra