AcasaTeatru

Idolul si Ion Anapoda. Un joc de-a teatrul, un joc de-a iubirea, un joc de-a viata!

851x315-820x315

Idolul și Ion Anapoda, după G.M. Zamfirescu, adaptare de Mariana Cămărășan

Cu: Oana PelleaRichard BovnoczkiFlorina GlezneaCristina CasianIstvan Teglas

Regia: Mariana Cămărășan și Toma Dănilă

Scenografia: Vladimir Turturica

Light-design-ul: Ștefan Vasilescu

Iubirea este pretutindeni. Ion este îndrăgostit de Mioara. Mioara este îndrăgostită de Valter. Valter și Ion sunt cei mai buni prieteni. Mioara este nepoata răsfățata a lui Madam Stavăr. Madam Stavăr știe tot. Ea ghicește în cafea și zidurile casei sale au ochi și urechi. Este puternică precum un general de armată și fragilă ca un mărgăritărel.

ion anapoda

Situatii anapoda, intr-o comedie romantica si plina de substrat.O comedie care reuseste sa puna in balanta tipologii umane diferite si sa surpinda printr-un umor fin, inteligent o tema universal valabila si mereu aflata in actualitate-iubirea.

Mariana Camarasan si-a ales foarte bine distributia:

Oana Pellea este Stavaroaia – genul acela de femeie  care vrea sa arate ca le stie pe toate. O femeie pentru care societatea si „gura lumii” sunt mai presus de orice. Sunt mai presus decat insasi fericirea ei. Desi pare genul de actrita careia i se potrivesc mai mult rolurile serioase, Oana Pellea imbina  foarte bine eleganta, inteligenta si prestanta unei femei din perioada interbelica cu dragostea infantila. Un mix interesant de trairi, sentimente si stari.

Richard Bovnoczki este Ion – un om anapoda. Anapoda pentru ca desi este un om care aflat in cautarea fericirii, intelegerii si a sufletului pereche, Ion pune accent pe generozitate, iubire, comunicare deschisa si incredere in valorile morale. Si atunci, in perioada interbelica, ca si acum acest comportament „anapoda” atragea dupa sine izolarea, marginalizarea  si inchiderea in propria persoana.O inchidere asumata si constienta.

Florina Gleznea, Frusinel – idolul din vis. O fata stersa, invizibila dar cu o forta interioara de admirat. Un munte de talent care reuseste sa iasa in evidenta chiar si dintr-un sol secundar.

Cristina Casian, Mioara – o fată frumoasa, dar proasta.  O fata usor rasfatata, ce se lasa condusa de Stavaroaia. Impresionant la Cristina Casian in aceasta piesa este modul in care isi dubleaza talentul actoricesc cu ajutorul posturii fizice. Cristina reuseste sa transmita foarte bine prin postura prin gesticulatie si mimica.  Iar regizorul Mariana Camarasan pune foarte bine in valoare acest atuu. 

Istvan Teglas, Valter – un baiat tanar si destept. Genul acela de persoana oportunista dispus sa iasa la suprafata din situatiile mai putin placute prin orice mijloace. O abordare foarte interesanta a personajului.

ANAPODA… un joc de-a teatrul, un joc de-a iubirea, un joc de-a viata – toate în amintirea unei doamne minunate care s-a indragostit candva de barbat prea tanar, prea gentil, prea vorbaret… un om total, dar total ANAPODA.

Idolul si Ion Anapoda este, prin urmare, un must see al acestei stagiuni. Urmariti  site-ul ARCUB si rezervati-va din timp bilete.

 

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.