AcasaTeatru

Intalnire cu Medeea. Medeea, mama mea.

Medeea, mama mea

de Ivan Dobcev

Muzica: Assen Avramov

Regia: Ivan Dobcev,Margarita Mladenova
Scenografie: Ivan Dobcev
Costume: Ivan Dobcev

Aseara,pe-nserate, am avut intalnire cu Medeea.  Medeea, mama mea – un spectacol  manifest  ce aduce in prim plan  pericolul pierderii valorii sacre a maternitatii.

carousel 11359

 Piesa Medeea – mama mea,  poate fi considerata o dovada  de reducere a vietii la stadiul de supravietuire. Prezinta  realitatea cruda, dura, in care bebelusii sunt  vanduti, copiii abandonati, avortati, maltratati. O realitate cruda in care femeile sunt batute, maltratate, abuzate fizic, verbal si psihic.


Medeea, mama mea
(regia: Ivan Dobcev și Margarita Mladenova) este un spectacol atipic, incitant, provocator si frust, în care opt foarte talentati tineri actori spun, cu umor cinic și sensibilitate, o poveste despre cruzimea unei realitati care nu mai are chef de joaca.

Sunt autentici, neconventionali, autoironici, au farmec, energie și o imaginatie curajoasa care-i poarta pe spectatori la granita dintre iluzie, cosmar si fantezie, in spatiul vital al nevoii de libertate.

De apreciat la acest spectacol mi se pare distributia.  Tineri, talentati  cu foarta, vitalitate si ritm reusesc sa puna in scena un spectacol dinamic,  cu o incarcatura emotionala desavrasita si sa poarte spectatorii prin diverse stari.

Monoloagele celor trei  femei din spectacol  sunt  interpretate liniar, fara mare incarcatura emotionala raportandu-ne la celelalte momente ale piesei. Este, daca vreti, singurul minus pe care il pot gasi acestui spectacol. Mi-ar fi placut sa vad aceste monoloage mai pline de forta, de traire. Sa se ridice cumva fata de restul piesei. Insa  acest aspect este oarecum interpretabil  avand in vedere  personajele,  pregatirea si educatia lor.

„Medeea, mama mea” este un must see pentru stagiunea 2016 de la TNB.  Spun asta pentru ca piesa  vine cu o abordare noua, diferita si originala promovand  printr-un concept nou, inedit un mesaj puternic si mereu de actualitate.

carousel 11382
Distributia:
Teodor: Ionuț Toader
Bojidar: Alin Potop
Jupâna: Florentina Ţilea
Zambila: Aylin Cadîr
Isaura: Ilona Brezoianu
Johnny: Mădălin Mandin
Guguștean: George Piștereanu
Leonsio: Ionuț Niculae
Acordeon: Emilian Ciobanu
Vioară: Bianca Drăgoi


Foto:
Florin Ghioca. Puteti vizualiza galeria foto completa pe pagina de Facebook – Medeea, mama mea, sau site-ul TNB.

 

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.