Teatru

Iulie si August – Zborul in doi

Ca-mi plac oamenii creativi si  pasionati de ceea ce fac o spun de cate ori am ocazia. Ce nu cred ca am mai spus pana acum este faptul ca-mi plac oamenii care-si descopera abilitatea de a face un lucru si printr-o creativitate desavarsita reusesc sa dea acelui lucru o alta nuanta de fiecare data. Unul din oamenii care reusesc foarte bine lucrul acesta este Marius Gilea.

Marius este un obervator fin al vietii de cuplu si in piesle sale reuseste sa redea foarte bine trairile interioare ale personajelor in materie de dragoste.  Reuseste sa simta foarte bine un cuplu si sa scoata din el maximul cu fiecare piesa / reprezentatie.

Pe 28 septembrie, ora 20.00  am vazut la Teatrul Rosu, in Music Club „Iulie si August”  o piesa ce abordeaza intr-un mod direct si actual subiecte considerate de multe peroane drept subiecte tabu.

Personajele acestei piese – Iulie si August – vorbesc cu o sinceritate uimitoare despre viata, familie, fericire. Vorbesc despre ei si motivele care i-au adus aici, in locul in care urmeaza sa invete „Zborul in doi„.

Zborul acesta in doi, pe cat pare de simplu la inceput pe atat de dovedeste a fi de complicat la final. Dar foarte interesant este ca o data cu complicatiile vine si frumusetea. Pentru ca DA oricat de complicat ar fi zborul e mai frumos in doi … are alt sens.

Piesa, o comedie amara dupa parerea mea, a resuit sa-mi straneasca tot felul de trairi. A reusit sa ma faca sa rad si in acealasi timp sa ma gandesc serios  la diverse momente pe care le-am trait; la diverse decizii pe care le-am luat de-a lungul timpului.

Iulie si August ”- dupa “Norway.Today” de Igor Bauersima

Regie: Marius Gilea

Distributie: Raluca Ghervan si Alex Zob
Traducere: Victor Scoradet
Scenografie: Vladimir Turturica

Foto:Dia’s Photos

Galeria foto completa aici.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.