Teatru

O comedie despre … insomnie

-Esti actor, regizor ?! N-ai somn ???Ce faci  ??

– O comedie. „O comedie despre … insomnie” 😉

Sincer sa fiu nu stiu daca asa s-a intamplat si in cazul echipei de la Teatrul Portabil cand au conceput piesa ” O  comedie despre insomnie ” , dar asta mai putin conteaza. Conteaza rezultatul final, adica spectacolul  in sine, care se pare ca a trecut cu bine testul „publicului ” joi seara la Teatru Rosu in BackYard Garden & Pub  ( locul unde vara aceasta am savurat cele mai tari comedii ale momentului).

Piesa nu este o premiera, s-a jucat de-a lungul timpului in mai multe locatii din Bucuresti si din tara  si a reusit de fiecare data sa umple salile datorita subiectului abordat si maiestriei cu care a fost pusa in scena.

Asa cum probabil v-ati dat seama din poza,  „O comedie despre insomnie” este o piesa ce aduce in prim plan un cuplu. Piesa surprinde momentul de criza familiala al sotilor Vasiliu –  Erasm si Rodica – la numai 16 luni de cand isi jurasera iubire vesnica .

Despre criza prin care trec cei doi soti, va pot spune doar atat : intoarsa de la teatru, dupa o seara de „culturalizare”, Rodica realizeaza faptul ca Erasm nu se ridica la „noile ” sale standarde si il trezeste pe acesta din somn incercand sa-l faca sa inteleaga acest lucru. Ce urmeaza ??? Comedie si …  insomnie.

Momentul de criza prin care trec cei doi nu este doar momentul lor. Este momentul tuturor cuplurilor in care, la un moment dat ea si-a dorit mai mult de la el/ de la relatia lor, iar el (vizibil iritat de dorinta ei- cu atat mai mult cu cat discutia are loc la miezul noptii)  rezolva „problema” cum se pricepe mai bine, idiferent care sunt consecinetele.

Este o piesa la care se rade foarte mult si datorita faptului ca spectatorii se regasesc in modul in care reactioneaza cei doi in fata „problemei conjugale” cu care se confrunta. Regizorul a rusprins foarte bine aspectele vietii de cuplu, iar actorii si-au intrat foarte bine in rol. Erasm si Rodica se comporta exact ca un cuplu din viata reala. Ea este la inceput nervoasa, agitata si incaerca sa-si impuna punctul de vedere ridicand vocea si amentindu-si sotul. El incearca sa aplaneze conflictul pana la un moment dat… de acolo totul este comedie 🙂 .

„O comedie despre insomnie”  este o adaptare dupa textele lui Dumitru Solomon.

Regia: Mihai Lungeanu. 

Distributia: Claudia Dragan si Cristi Dionisie.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.