AcasaTeatru

One woman show- O femeie singura!

O FEMEIE SINGURĂ

de Dario Fo și Franca Rame

Traducerea: Daniel Grigore-Simion și Andreea Bibiri

Cu: Andreea Bibiri

Regia: Daniel Grigore-Simion

Scenografie: Adrian Pitica

Afiș: Adela Pitica

Acum ceva vreme va povesteam despre avanpremiera piesei „O femeie singura”. Un one woman show,  de la Teatrul de Arta Bucuresti, ce aduce in prim plan povvestea unei femei captive in propria viata.

Cum Andreea Bibiri este una dintre actritele mele preferate in materie de comedie, mi-a starnit repede curiozitatea de a vedea ce poate face intr-un rol dus destul mult in zona  drama.

 femeie singuraIn plus din descriere piesa parea  o comedie interesanta, daca nu ar fi fost de fapt drama. Nu cred ca ati inteles mare lucru, insa ideea de bazaeste ca „O femeie singura”  este un spectacol la care un ochi iti rade iar celalalt aproape iti plange.  O comedie in care se face haz de necaz si care te poarta printr-o multime de stari. Ciudate si intense …

Dincolo de ceea ce se intampla pe scena, acest spectacol poate fi considerat un manifest, un strigat al femeilor abuzate fizic, verbal sau non-verbal.  Personal, mi se pare o idee geniala, aceasta,  de a pune in scena spectacole care sa dea de gandit, care sa impinga societatea sa miste locrurile, sa evolueze. Avem nevoie de astfel de spectacole, de astfel de impulsuri.

Desi, asa cum spuneam mai sus eram obisnuit cu Andreea Bibiri in roluri de comedie, impletitura aceasta de  comdie si drama i-a venit manusa. Cu o versatifitate desavarsita Andreea reuseste sa treaca foarte repede de la o stare la alta, facand un rol de compozitie foarte bine sustinut pe  tot parcursul piesei. Ritmul  alert in care se desfasoara actiunile  si intensitatea sentimentelor transmise m-au  captivat facandu-ma sa  traiesc alaturi de  Maria, personajul din piesa, actiunea.

Felicitari, Andreea!

„O femeie singura”  are premiera maine seara, 13 octombrie, ora 20.15, la Teatrul de Arta Bucuresti.

Bilet: 31,5 lei / 21 lei (elevi, studenţi, pensionari)

Telefon: 0737 904 932, 0727 094 612

Email: rezervari@teatruldearta.ro

Locație: Sfântul Ştefan nr. 21 (Universitate – Izvorul rece)

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.