AcasaTeatru

Orchestra Titanic – teatrul speranței.

Orchestra Titanic, în premieră la Teatrul În Culise!

Teatrul speranței dintr-o gară pustie.

 

La inceputul lunii decembrie, Teatrul În Culise le face cadou spectatorilor o nouă producție de top, un spectacol despre vis și speranță: Orchestra Titanic de Hristo Boytchev va avea premiera pe 9 decembrie de la ora 20:00, în mansarda din Calea Călărașilor nr. 55. Regizat de Florin Frățilă, spectacolul  pe 26 decembrie de la ora 19:00.

O comedie despre speranta, în care teatrul se îmbină cu tehnologia și prezintă și un spectacol vizual inedit, proiecțiile de video mapping realizate de Daniel Ionescu fiind unul dintre punctele forte ale proiectului. Inspirat de povestea orchestrei de pe Titanic, care în timp ce vasul se scufunda interpreta o ultimă melodie, spectacolul este o metaforă pentru viața și existența umană și spune povestea a patru cerșetori care reușesc să pună în aplicare cel mai mare truc al tuturor timpurilor. După o viață trăită pe un peron, așteptând un tren al schimbării care nu mai vine și înecându-și durerile în alcool, vagabonzii descoperă secretul prin care să își curme toate suferințele.

null

Regizorul spectacolului, Florin Frățilă spune: “Subiectul propus este fascinant – evadarea din propria-ți lume, din propria-ți capcana pe care mintea sau chiar viața însăși ți-o pune și te blochează într-o așteptare teribilă. Este un fel de enciclopedie plină cu aforisme, care adună gândurile unor oameni politici celebri, filosofi sau psihologi și practic oricine vede spectacolul trebuie să plece îngândurat acasă.”

Scriitorul de origine bulgară Hristo Boytchev este unul dintre cei mai apreciați dramaturgi contemporani, piesele acestuia fiind montate pe scenele din întreaga lume (în peste 40 de țări din cele cinci continente). Pe plan internațional, din distribuția spectacolului a făcut parte și actorul scoțian John Hannah, pe care l-ați văzut în „Patru nunți și o înmormântare”,  „Spartacus” sau „Mumia”.

Traducerea textului în română este semnată de Diana Bulboacă.

Pe scenă se vor urca: Alexandru Banciu, Paul Alexandru, Ștefan Nistor, Maria Popovici, Alexandru Minculescu.

Video mapping-ul este realizat de Daniel Ionescu.

Regia și scenografia sunt semnate de Florin Frățilă.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.