AcasaEvenimente

PREMIILE SENATULUI LA GALA UNITER 2017!

Gala Premiilor UNITER, ediţia a XXV-a, va avea loc în data de 8 mai 2017 la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.

Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER, în şedinţa din data de 27.02.2017, Senatul a acordat următoarele premii:

SENATULUI

Premiu de Excelenţă: VICTOR IOAN FRUNZĂ

Premiul pentru întreaga activitate:

 Actriţă: MARIANA MIHUŢ

 Actor: DIONISIE VITCU

 Regizor: SILVIU PURCĂRETE

 Scenograf: LUANA DRĂGOIESCU 

Critică şi istorie teatrală: MARIANA VOICU

PREMII SPECIALE

 Premiul special pentru proiecte inedite şi realizări remarcabile acordat Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara pentru realizarea Sălii 2 (Manej).

 Premiul special acordat scenografei Eugenia Tărăşescu-Jianu pentru o carieră excepţională în teatrul de păpuşi şi marionete. 

Premiul special acordat Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi pentru contribuţia întregului corp universitar la dezvoltarea vieţii teatrale şi culturale naţionale.

 Premiul special acordat actriţei Irene Flamann Catalina pentru o viaţă dedicată Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.