Teatru

Profesiunea doamnei Warren

Raman palcut surprins de fiecare datata cand trec pragul unui teatru de multimea si diversitatea oamenilor. Intr-o lumea a stresului , a aglomeratiei si a vitezei, nu toti oamenii au uitat de sufletul lor si si-l mai bucura din cand in cand cu astfel de de activitati .

Aseara am ales Teatru Mic, vrand neaparat sa o vad jucand pe Maia Morgenstern pe care , spre rusinea mea, desi o urmatesc mereu la Tv nu o vazusem niciodata la teatru. Am ales asadar „Profesiunea doamnei Warren”, o „comedie neplacuta” si nu regret deloc alegerea facuta.

Profesiunea Domanei Warren

Spre deosebire de Godot si Act, unde publicul este cu precadere tanar, aici am avut ocazia sa vad un altfel de public format cu precadere din persoane de varsta a doua, de domni si doamne ce impuneau respect prin simpla prezenta. Se vedea de la o posta ca sunt consumatori de teatru deoarece au tratat cu foarte mare respect piesa… nu a mai intrat nimeni in sala dupa inceperea piesei, nu au fost zgomote care sa deranjeze , etc.

Ajuns in sala vocea Maiei a facut anuntul de inceput referitor la stingerea telefoanelor mobile , fotografierea si ingregistratea video/audio pe durata spectacolului si , de la primele sunete, la auzul vocii sale, am stiut ca va fi o seara de neuitat.O iubesc pe femeia asta , acest munte de talent , si sunt fericit ca suntem contemporani si am avut ocazia sa o vad jucand. De altfel , doamna Maia Morgenstern este unul din motivele ventru care sunt mandru ca sunt roman.      Si a inceput piesa…. prin aparitia lui Pread (Ion Lupu) un domn in adevaratul sens al cuvantului adus parca din 1893 direct pe scena Teatrului Mic.

La fel de mult ca doamna Warren (Maia M.) Si Praed m-a impresionat si reverendul Samul Gardner interpretat de domnul Sorin Medeleni si tanara actrita Ilinca Manolachecea care a interpretat rolul fiicei doamnei Warren – Vivie Warren.Toata distributia a fost foarte buna , insa mie aceste patru personaje mi-au ajuns la suflet.I-am vazut jucand pentru prima data si m-au convins sa revin pentru spectacolele domniilor lor ori de cate ori voi avea ocazia.

Initial mi s-a parut ca Tudor Aaron Istodor, cel care l-a interpretat pe Frank Gardner (fiul reverendului Samul Gardner) a facut un rol slabut si pentru cateva momente mi l-am inchipuit  in locul sau pe Andi Vasluianu( un alt MARE ACTOR  care imi place foarte mult), insa ulterior mi-am dat seama ca rolul secundar , de pierde vara, nu a fost atat de generos si ca aomul a muncit si a dat tot ce a putut mai mult. Pentru el este cu atat mai greu sa se reamarce intrucat este fiul Maiei si  involuntar este comparat cu  dansa.

Subiectul piesei nu o sa-l dezvalui decat atat cat sa va starnesc interesul de a merge la teatru 🙂 . Doamna Warren si partenerul sau de afaceri Sir George Crafts (Mihai Dinvale) administreaza diverse bordeluri situate in marile orase ale Europei. Fiica doamnei Warren , scolita la Cambridge, nu este de acord cu profesiunea mamei sale , cele doua avand viziuni asupra vietii total diferite. Ceea ce urmeaza nu e greu de inchipuit… fiecare considera ca stitlul sau de viata este cel corect si inceraca sa-si impuna punctele de vedere.

Daca urmariti cu atentie piesa, si trairile interioare ale personajelor finalul este unul previzibil, insa va va surprinde cu siguranta modul in care este intepretat.

Piesa a fost scrisa in anul 1893 si incadrata de autorul sau George Bernard Shawn categoria „pieselor neplacute”. La final aplauzele au durat minute in sir si din punctul meu de vedere tot nu au fost suficiente.

Daca inaintea piesei am ales un local de pe Mendeleev , unde am savurat un Mojito fantastic, dupa piesa am simtit nevoia sa ma plimb prin Cismigiu si sa-mi traiesc momentul de implinire sufleteasca . Va recomand Cismigiul seara…. ofera privelisti de neuitat.

Va indemn dragilor , cu mare caldura, sa mergeti la aceasta piesa de teatru si de asemenea va recomand sa va rezervati din timp biletele intrucat sala a fost plina !

sursa foto: www.teatrumic.ro

Ne vedem data viitoare, la teatru !

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.