Teatru

„RED” – Culoarea dramei.

Traim intr-o lume moderna, atenta la detalii; o lume asortata in care culoarea conteaza. Modul in care percepem insa culoarea este diferit in functie de generatia din care facem parte, de intamplarile din trecut… .

Culorile pot  trezi tot felul de sentimente si pot dezvalui foarte multe despre personalitatea omului.  

Personal, nu-mi plac  culorile tipatoare, stridente ci le prefer pe celele puternice, culorile care imi inspira stabilitate … verdele , maroul, albastrul, RED-ul si negru ( da, da stiu ca e non culoare).

Fiecare dintre aceste culori au fost obsesii in anumite  momente si cu siguranta nu-s singura persona careia intr-o  anumita perioada a vietii „i s-a pus pata ” pe o culoare anume 🙂 .

In ceea ce priveste RED-ul, acesta a revenit in atentia mea in momentul in care a denumit una piesele de teatru  ce au fost prezentate  pe  scena Festivaului de Teatru Urban „Teatru Sub Luna”.

red

Dupa vizionarea acestei piese pot spune ca pentru mine RED este culoarea dramei.

Fie ca vorbim despre o drama data de fricile si neimplinirile personale, fie ca vorbim despre drama data de diferentele dintre generatii,  RED-ul ramane (cel putin pentru mine) culoarea dramei.  O drama ce aduce in prim plan doi artisti ( doi pictori), maestru si elev ce apartin unor generatii diferite,  percep in mod diferit lucrurile( implicit culorile) si au asteptari diferite.

Pe parcursul piesei momentele de introspectie personala si cele in care cele doua personaje interactioneaza se impletesc intr-un mod interesant,  regizorul Bogdan Gagu reusind sa scoata foarte bine in evidenta trairile interioare  celor doi artisti (Catalin Stelian si Alin Brancu), momentele de bucurie si cele de tristete.

 „RED” are parte de un text foarte bine scris ( de John Logan) si reuste sa surprinda foarte bine dramele  celor doi artisti  prinsi intr-o lume a consumerismului, o lume in care ca artist  trebuie sa faci foarte multe compromisuri. O lume in care arta nu este apreciata la adevarata sa valoare. O lume in care arta a devenit un mijloc prin care oamenii isi arata potenta financiara.

red

 

Puternic ancorat in realitatea contemporana, spectacolul RED a castigat in 2010  „Premiul Tony pentru cea mai buna piesa de teatru”.

„RED” este fara doar si poate genul acela de spectacol care te pune pe ganduri facandu-te sa te gandesti la nunatele vietii. Un MUST SEE  al acestei perioade!

Detalii despre urmatoarele reprezentatii gasiti pe pagina de Facebook InDArt .

Photo Credit : Mihaela Petre

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.