Teatru

Romeo si Julieta -Teatrul Masca

Anul acesta am vazut foarte multe spectacole de teatru care m-au impresionat si care au reusit sa ma faca sa tremur de emotie. Care m-au invatat o lectie si pe care nu le voi uita prea curand.

Unul din spectacolele care au reusit sa-mi provoace emotii pe care cu greu le-as putea descrie a fost fara doar si poate „Romeo Si Julieta pe care ( la recomandarea prietenilor de la Suntem Romania!) l-am vazut la Teatrul Masca.

Satul parca sa vad piese clasice puse in scena in acelasi mod , m-am bucurat foarte mult sa vad acest spectacol pus in scena intr-un mod original. Un concept interesant si foarte bine pus la punct in care accentul a fost pus pe muzica. lumini, costume, decor si miscare scenica si mai putin pe cuvinte. Din punctul meu de vedere faptul ca accentul nu a fost pus pe cuvinte nu a fost deloc suparator ci din contra… acest concept nou a reusit sa ma capteze din primul minut.

Cadrul in care si-a facut aparitia pe scena Maestrul Mihai Malaimare a fostde-a dreptul emotionant – lumina difuza, muzica, costumul, decorul au reusit sa ma duca intr-o alta lume. O lume a emotiilor, a trairilor interioare, o lume in care binele invinge intotdeauna. Privirea Domniei Salea cuprins intreaga sala si a dus-o  acolo in acea lume de poveste.  Pentru mine a fost emotionanta aceasta scena. In momentul acela mi-au fugit prin fata ochilor toate momentele in care am avut placerea sa ma bucurde Teatrul Masca.

Romeo si Julieta - Teatrul Masca

Principiile dupa care se ghideaza cei de la Teatrul Masca, grija pentru spectacolele pe care le pun in scena, atentia pe care o acorda fiecarui detaliu in parte si incapatanarea de a pune in scena spectacole pe care multi le-ar putea considera neconventionale sunt fascinantesi ma fac sa merg cu mare incredere la specactcolele si evenimentele pe care le organizeaza.

Spectacolul Romeo si Julieta nu s-a abatut de la aceste principii abordand acest subiect in stilul cu care ne-au obisnuit.

Finalul a fost cel putin la fel de emotionant ca si inceputul si i-a apartinut  tot  Maestrului Mihai Malaimare.

Romeo şi Julieta la Masca înseamnă un spectacol fără cuvinte. Există şi aici un semnal. Noi suntem un teatru care acordă un rol primordial gestului, dar trăim vremuri în care, iată, prin lege, ni se interzice sau se doreşte interzicerea dreptului de a comenta, de a vorbi, de a avea o părere. Doar idioţii şi tiranii pot făuri o astfel de lege, pot gândi că aşa ceva poate dăinui, dar drept este ca o fac şi cum lumea din jur tace, tace, tace, îmi iau, ca regizor, dreptul de a nu vorbi ci de a striga prin intermediul gestului. Romeo şi Julieta nu este un spectacol, sau, mai exact, nu este doar un spectacol, este un răcnet, un strigăt de luptă. – Teatrul Masca

 

Romeo si Julieta se va juca si in 2015. Vi-l recomand … MERITA !

Romeo – Robert Poiană

Julieta – Cristina Panait

Lord Capulet – Eugen Cristea

Lady Capulet – Haricleea Bădescu

Montague – Nicolae Pungă

Lady Montague – Ioana Rufu

Benvelio – Alexandru Floroiu

Mercuţio – Maximmilian Nugnes

Ducele – Valentin Mihalache

Lorenzo – Mihai Mălaimare

Thybalt – Aurel Sandu

Paris – Eugen Fetescu

Doica – Alina Crăiţă

Spiţerul – Cosmin Creţu

Corul : Andreea Corneanu, Virginia Vasilache, Sabina Mitrea, Maria Panţoianu, Florentina Panait,Mirela Simniceanu, Amalia Popa, Alex Robu, Cazara Pănulescu, Mladinovici Crăiţă, Daniel Niţoi.

Regia şi scenariul – Mihai Mălaimare

Asistent Regie – Valentin Mihalache

Scenografie – Puiu Antemir

Costume– Sanda Mitache

Muzica – Gabriel Bassarabescu

Coregrafia – Mirela Simniceanu

Lupte Scenice – Ioan Albu

Foto: Teatrul Masca . Galeria foto completa aici.

Facebook Comments
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.