Evenimente

„Teatru sub luna”- Festivalul de teatru urban InDArt.

Pentru ca oamenilor creativi le sta bine cu munca 🙂 si pentru ca avem nevoie de proiecte noi si interesante, Fundatia Cultura InDart organizeaza in luna iulie „Teatru sub Luna” – festivalul de teatru urban menit sa ofere oamenilor  o luna de distractie, arta si relaxare.

Festivalul de teatru urban se va desfasura la fiecare sfarsit de saptamana in perioada 3 – 26 iulie, in aer liber, la Carol 53, fiind organizat de  Teatrul InDArt si sustinut de partenerii TheLavenderist.com si Printis, dar si de  echipele de voluntari ce participa activ la organziarea festivalului.Festivalul de teatru urban

Festivalul de teatru urban aduce o oferta larga pentru cei care vor cauta relaxarea si racoarea in serile de sfarsit de saptamana ale lunii iulie: teatru in aer liber – cu o serie de piese din repertoriul InDArt, show-uri dinamice cu trupa de improvizatie Grupa Mica, premiere si concerte, expozitii de pictura, costum de scena și fotografie ale unor tineri artisti. Festivalul a aparut din dorinta de dezvoltare a circuitului de arta urbana din Bucuresti.

Regizorul Bogdan Gagu, fondatorul Teatrului Independent InDArt, propune, prin aceasta initiativa, o varianta pentru o vara diferita in Bucuresti: o serie de evenimente la care sunt invitati toti bucurestenii, intr-o locatie deja cunoscuta lor pentru istoricul sau pe harta orasului, unde se intrepatrund elementele vintage cu modernismul.

In cadrul festivalului vor fi prezentate publicului inclusiv doua premiere teatrale: piesele „Cafeaua domnului ministru”, cu actorii Cristi Martin, Alexandra Timofte si Eliza Georgescu, precum si „RED” – cu actorii Catalin Stelian si Alin Brancu.

Spectacolele vor incepe la ora 21:00 si se vor desfasura in aer liber, in curtea vilei din Strada Carol, numarul 53. Detalii despre spectacole si alte informatii se vor putea afla la numarul de telefon 0727.721.722. Festivalul poate fi gasit in social media si sub forma cu hashtag – #teatrusubluna.

Regizorul Bogdan Gagu spune despre initiativa sa ca „”teatrusubluna” vizeaza in primul rand revitalizarea comunitara, mai ales intr-o perioada in care oferta scade considerabil, oferind un spatiu de interactiune, comunicare si exprimare prin intermediul artei. „Teatrusubluna” a aparut din dorinta unor oameni tineri de a consolida cultura contemporana si modul in care este ea abordata si perceputa, intr-o perioada in care regenerarea culturala si artistica trec prin situatii dificile.”

In fiecare seara de weekend, spectatorii sunt invitati la Carol53 inca de la ora 19.00, pentru a intra in atmosfera de festival prin expozitiile pe care initiatorii le vor organiza, una dintre ele fiind o expozitie de costume a scenografei Antoaneta Tica.

De asemenea, tot in fiecare seara de festival, dupa spectacole, toata lumea este invitata la concerte acustice, care se vor prelungi pana spre miezul noptii in vila din strada Carol, numarul 53.

Programul festivalului

3 IULIE – Improvizatie cu Grupa Mica; Concert acustic de blues SOUL SERENADE
4 IULIE – teatru: Domnisoarele din Avignon
5 IULIE – teatru: Traieste-ti fanteziile

10 IULIE – teatru: Cealalta femeie
11 IULIE – Improvizatie cu Grupa Mica; Concert alternativ acustic BARTER
12 IULIE – teatru: Aventura-n patru

17 IULIE – teatru: Drama Pasiunii; Concert acustic de Jazz ZZAJ
18 IULIE – Improvizatie cu Grupa Mica; Ziua casei Carol53 – program special
19 IULIE – teatru: PREMIERA #RED

24 IULIE – Improvizatie cu Grupa Mica; Concert acustic folk MELINDA IAGAR
25 IULIE – teatru: RED; Concert acustic RUNAWAY & Eliza Georgescu
26 IULIE – teatru: PREMIERA #Cafeaua domnului ministru; Inchiderea festivalului

Detalii despre proiect, program, actualizari si informatii complete se gasesc pe site-ul www.indart.ro, precum si pe pagina de Facebook a festivalului: https://www.facebook.com/teatrusubluna.

Facebook Comments
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.