AcasaEvenimenteTeatru

Teatrul Țăndărică: ImPuls – F. I. T.C. A.

Peste 70 de evenimente la Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls.

Doar 10 zile ne despart de începutul celei de-a 11-a ediții a Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls (Festivalul Internațional al Teatrului de Animație „Spectacole de colecție”), o ediție cu totul specială, în cadrul căreia va avea loc Gala Aniversară „ȚĂNDĂRICĂ 70”.

În perioada 7-18 noiembrie, Teatrul Țăndărică va îmbrăca ținuta de sărbătoare și își va întâmpina publicul cu peste 70 de evenimente dedicate copiilor, tinerilor și adulților.

impulsVor fi 12 zile în care cei mici și cei mari sunt așteptați la spectacole de teatru susținute de trupe din țară (Timișoara, Oradea, Sibiu, Cluj, Târgu Mureș, Galați, Iași, Baia Mare, Brașov, Craiova și București) și din străinătate (China, Bulgaria, Belgia, Spania, Italia, Polonia), ateliere, conferințe, dialoguri și discuții teatrale, lansări de carte, decernarea premiilor de excelență în animația românească precum și o gală aniversară.
De asemenea, pe toată perioada festivalului, la sediul din Lahovari al Teatrului Țăndărică vor fi prezentate, în cadrul expoziției Călătoria lui Țăndărică, marionete atent alese dintr-o istorie de 70 de ani a teatrului, păpuși care marchează principalele repere în evoluţia teatrului de animație din România, rememorând atât artişti, cât şi personaje ce au consacrat această artă teatrală.
Ediția din acest an a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls vine cu un nou concept, mai complex, tema fiind „Teatrul pentru copii şi tineret faţă în faţă cu publicul său„. După 10 ani în care conținutul acestuia s-a diversificat și a evoluat constant, festivalul a trecut la o nouă etapă, reușind să se adapteze cerințelor noii generații și, totodată, să se alinieze la tendințele actuale în teatrul vizual și de animație la nivel mondial.

Odată cu începerea acestei noi ediții a Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls, Teatrul Țăndărică anunță continuarea Campaniei DĂRUIEȘTE ZÂMBETE, DONEAZĂ CĂRȚI ȘI JUCĂRII, ce are ca scop colectarea de cadouri pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 și 18 ani, intrenați la Spitalele „Marie Curie” și „Grigore Alexandrescu” din București. Donațiile se pot face până în data de 13 decembrie, la sediul din Lahovari. DIN RESPECT PENTRU COPII, VĂ RUGĂM SĂ DONAȚI DOAR OBIECTE ÎNGRIJITE SAU NOI.
Teatrul Țăndărică este un reper pentru teatrul de animație românesc. Fondat în 1945, cu o strategie repertorială consolidată în timp și un portofoliu de titluri din literatura românească și universală care nu mai au nevoie de nicio introducere (Pinocchio, Cenușăreasa, Capra cu trei iezi, Punguța cu doi bani, Păcală, Cei trei purceluși, Lampa lui Alladin, Motanul Încălțat etc), Teatrul Țăndărică urmărește, în permanență, să alinieze teatrul de animație și teatrul vizual din România la tendințele mondiale. Teatrul se implică, astfel, constant, în inițiative care au rolul de a promova și de a crește calitatea teatrului românesc vizual și de animație: programe pentru artiști debutanți, proiectul Studio Anima (unde se joacă adaptări libere după opere clasice: Faust, Candid, Play Shakespeare, Golem sau Galaxia Svejk) și deja consacratele festivaluri internaționale – Festivalul de vară „Teatru, stradă și copil” (ajuns la cea de-a patra ediție), respectiv Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație- ImPuls.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.