AcasaTeatru

Textul, inainte de toate !

coolori.roDe cand am inceput sa merg  mai des la teatru, ma tot intreb ce conteaza mai mult intr-un spectacol.  Pana saptamana trecuta as fi fost tentat sa spun ca „pachetul conteaza”. „Pachetul” fiind,  denumirea generica pentru emotia transmisa, actori, decor,text, regie & scenografie, partea tehnica din spate, partea de promovare s.a.m.d.. In momentul de fata desi imi  pastrez in mare parte ideea de „pachet”, sunt convins  ca in teatru cel mai mult  conteaza textul. Textul, inainte de toate!

Cum am ajuns la aceasta concluzie? Am fost la Ceainaria ARTea si am vazut piesa „Textul, inainte de toate!

Avand la baza un text foarte bine scris,  spectacolul  „Textul, inainte de toate!” suprinde intr-un mod actual lumea teatrului si relatiile interumane din aceasta lume.

Textul, inainte de toate!Textul, inainte de toate!”  reuseste, sa fie mai mult decat o comedie la care se rade foarte mult.   Este, dupa parerea mea,  o incursiune fascinanta in spatiul din spatele cortinei care, de cele mai multe ori, ramane inchis publicului larg.

Incursiune la care as obliga, intr-un fel sau altul,sa ia parte  toti cei care se intersecteaza cu  lumea teatrului. Mai ales studentii facultatilor de profil.

Pe langa textul foarte bine scris, „pachetul”care face ca „Textul, inainte de toate!” sa fie o piesa buna, cuprinde  actori tineri si foarte talentati ce simt  si transmit foarte bine textul, un decor simplu dar care reuseste sa redea exact atmosfera de la repetitiile unui spectacol si nu in ultimul rand un regizor cu o viziune foarte frumoasa asupra subiectului.

Prin aceasta piesa echipa pasionata a Teatrului Portabil reuste inca o data sa arate ca dincolo de lipsa unui spatiu propriu, dincolo de greutatile intalnite  in lumea teatrului independent  se poate face teatru de calitate.  Iar in fata unor astfel de oameni nu-mi ramane decat sa ma inclin! Cu respect!

Mai multe fotografii din timpul spectacolului puteti vedea aici.

Textul, inainte de toate
de Doru Motoc
REGIA: Mihai Lungeanu
DISTRIBUTIA : Regizorul – Sebastian Valcea
Actorul – Cristi Dionise
Actrita – Burcescu Oana
Tanti Gherghina – Claudia Laurenţia Drăgan
Titi – Zimbran Rares

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.