Oameni frumosi

Totul pentru public – Cosmin Cornici.

Desi pe durata verii majoritatea teatrelor au vacanta, pasionatii acestui domeniu cultural de pot bucura de numeroasele festivaluri ce au loc in marile orase din Romania.  Organizate intr-un spirit mult mai liber si noncoformist, aceste festivaluri ne dau prilejul de a cunoaste omul din spatele artistului, de a-l asculta si de a-l intelege.   In urma unui astfel de festival- „Hyperion iese la Godot„- am cunoscut un tanar actor foarte talentat despre care  va voi povesti astazi – Cosmin Cornici.Cosmin Cornici

Cum am ramas impresionat de rolul pe care l-a interpretat in cadrul acestui festival, am facut cateva „investigatii” si am aflat lucruri foarte interesante.

Cosmin  a urmat cursurile Liceului de Arta Dimitirie Cuclin Galati, sectia teatru. De atunci a inceput pasiunea pentru teatru. Primul rol pe care l-a jucat a fost intr-un moment comic de 2 personaje iar aprecierea publicului de la acel moment l-a convins ca trebuie sa-urmeze  visul de a ajunge actor. Apoi, si-a  continuat studiile la Universitatea Hyperion, in cardul Facultatii de Arte Geo Saizescu –  sectia actorie.

Psionat de teatru de calitate, Cosmin a pus bazele unei trupe independente de teatru – Trupa Arthesium, cu care in calitate de regizor a castigat  numeroase premii  in cadrul festivalurilor de specialitate.Premiul 2 la Festivalul International de teatru „Aplauze” , premiul 2 la Festivalul National de arta dramatica „Radu Stanca” , premiul 2 la festivalul national MayArt etc.

In cadrul Trupei Arthesium, Cosmin a regizat intr-o maniera interesanta  „O noapte furtunoasa” I.L.Caragiale, „Fantomiada” si „Dresoarea de fantome” de Ion Baiesu, „Ursul” de A.P.Cehov.

Pe langa calitatea de regizor al Trupei Arthesium, Cosmin a fost distribuit in numeroase piese de teatru, jucand alaturi de actori precum : Tomi Cristin , Adela Marculescu sau  Dan Tudor.  De-a lungul timpului , Cosmin Cornici a intrpretat rolurile :  Puck –  Visul unei nopti de vara; Bogoiu – Jocul de-a vacanta; Miroiu – Steaua fara nume; Nikolai – Stele pe cerul diminetii; Sotul – Auto; Poseidon – Troienele.

Tanarul Cosmin, are planuri foarte interesante pentru viitor –  sa devina un regizor de succes in Romania , si sa dezvolte Trupa Arthesium la nivel national astfel incat sa poata oferi cursuri gratuite de teatru tuturor celor interesati, panand in felul acesta, alaturi de generatia tanara de actori, urmarul la relansarea teatrului  din Romania.

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.