Evenimente

Wine of Moldova Stories by Diana Pavelescu!

WOM_stories_2020_cover_V2_page

Wine of Moldova Stories: Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova lansează o campanie de promovarea online pe piața românească

Cu începere din 9 mai, timp de 10 săptămâni, vor avea loc degustări online dedicate vinurilor din Republica Moldova, provenind de la 30 de crame de top, un proiect desfășurat sub titulatura „Wine of Moldova Stories by Diana Pavelescu”. Proiectul este inițiat de Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova, alături de Diana Pavelescu – Secretar General al Asociației Degustărilor Autorizați din România, jurat la numeroase competiții internaționale din domeniul vinificației, dar și unul dintre cei mai cunoscuți influenceri din România în această sferă de activitate.

Formatul noului proiect îmbină caracterul unei lecții online despre vinuri cu cel al unei sesiuni de degustare, fiecare ediție având și 10 pachete cadou ce vor fi oferite prin concurs, conținând cele 3 vinuri ce fac obiectul episoadelor săptămânale Wine of Moldova Stories by Diana Pavelescu. Mai mult, fiecare ediție va avea câte un invitat surpriză, pentru 9 mai anunțându-și deja prezența Dara, una dintre cele mai îndrăgite cântărețe din Republica Moldova, dar și foarte iubită din publicul din România, unde artista își desfășoară cariera în acest moment. Edițiile Wine of Moldova Stories vor aborda săptămânal o altă tematică: soiuri autohtone, metodelor de vinificare, tradiții ale vinificatorilor moldoveni, comparații ale metodelor diferite de vinificație, etc. și vor fi transmise online pe paginile de Facebook Wine of Moldova, Wine of Moldova România și a Dianei Pavelescu. Cei 10 câștigători vor putea intra online în interacțiune cu Diana Pavelescu și invitații săi prin intemediul unei platforme specializate iar toți ceilalți interesați de aceste sesiuni live de instruire în tehnica degustării și subtilități ale vinurilor de top vor putea urmări live pe cele trei pagini indicate anterior.

Vinul este unul dintre cele mai importante produse ale Republicii Moldova, nu doar din perspectivă economică, dar și culturală, fiind parte integrantă a strategiei brandului de țară și un veritabil element de mândrie națională. Imaginea vinului Moldovei a contribuit radical în ultimii ani la îmbunătățirea imaginii țării, miile de medalii câștigate la cele mai importante competiții de profil din lume validând aceaste resurse complexe ale Moldovei: terroir-ul, performanțele vinificatorilor, enologilor  și agronomilor locali, viziunea inovatoare la nivel de branding și campanii de imagine.

Peste 85% din vinurile îmbuteliate ale Republicii Moldova sunt comercializate în acest moment pe piețele externe, iar România deține locul întâi în rândul țărilor importatoare de vinuri moldovenești, atât din perspectiva volumului, cât și a veniturilor generate. În 2019, piața românească a înregistrat o creștere de 11% a volumului de vin exportat și 25% a  valorii încasărilor. În acest context, dar și datorită numeroaselor aprecieri pozitive din partea consumatorilor români, Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) din Republica Moldova lansează campania „Wine of Moldova Stories by Diana Pavelescu”. Proiectul își propune să prezinte o colecție formată din 30 de vinuri produse din soiuri locale și internaționale, dar și a celor mai fine cupaje. Astfel, timp de două luni, istoriile vinificatorilor reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară „Wine of Moldova. A legend alive” se vor afla în centrul campaniei.

Gheorghe Arpentin, director, Oficiul Național al Viei și Vinului: „În ciuda distanței și a restricțiilor temporare, Vinul Moldovei continuă să fie cartea de vizită a țării noastre. Iar în aceste vremuri, ne-am propus să fim mai aproape de consumatorii noștri din România, prin organizarea unor evenimente online de prezentare a vinurilor moldovenești. Degustările ghidate de vinuri sunt experiențe complexe, care implică toate simțurile și care, indiferent de distanță, îți permit să călătorești alături de vin în istoria și tradițiile acelui produs, a „savoir-faire”-ului  generațiilor de vinificatori moldoveni, a terroi-ului care aduce caracter vinurilor noastre”.

Diana Pavelescu, gazda campaniei „Wine of Moldova Stories by Diana Pavelescu”:

Ca Wine Ambassador urmăresc de mult evoluția vinurilor din Republica Moldova. Sunt adesea membru în jurii internaționale sau particip la evenimente unde vinurile de peste Prut primesc medalii și aprecieri constante. Mă bucur să pornesc alături de ONVV acest proiect, pentru că este o oportunitate pentru publicul din România, chiar și în aceste condiții de izolare, să pătrundă în lumea tradițiilor și istoriei  vinificatorilor moldoveni, să descoperim împreună vinurile care au reușit deja să trezească interesul și aprecierilor experților internaționali”.

ONVV – De la creare și până în prezent, Oficiului Național al Viei și Vinului din Republica Moldova a promovat constant vinul de calitate și a întreprins acțiuni pentru diversificarea piețelor de desfacere. Campania desfășurată pe piața românească este parte a unui proiect mai amplu dedicat promovării vinurilor moldovenești, a destinațiilor turistice, a culturii, tradițiilor și gastronomiei Republicii Moldova.

 

 

 

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.