Teatru

Zbor deasupra unui cuib de cuci.

De fiecare data cand merg sa vad o piesa de teatru sau un film ( mai rar ce-i drept 🙂 ) incerc sa surpind esentialul in cat mai putine cuvinte. Despre  „Zbor deasupra unui cuib de cuci„, piesa pe care am vazut-o saptamana trecuta la Teatru la Cinema as putea spune ca e o nebunie. O piesa  cu si despre nebuni pentru oameni nebuni… nebuni dupa teatru ;).

 Zbor deasupra unui cuib de cuci

Un proiect indraznet al  Doinei Ionescu, care a reusit sa aduca laolalata  o parte din cei mai talentati absolventi ai Scolii de Teatru QFeel si sa le ghideze pasii in realizarea unui super spectacol. Spectacol la care multi, ca si mine de altfel, nu au venit cu prea mari asteptari gandindu-se ca este sustinut de niste omani care abia au terminat niste cursuri de actorie si care cel mai probabil in viata de zi cu zi fac altceva.  Surpriza insa  a fost una foarte mare si foarte placuta… piesa a fost de-a dreptul impresionanta, iar actorii cu nimic mai prejos decat absolventii de UNATC pe care i-am vazut jucand in ultima perioada.

M-au impresionat foarte tare cel putin doi dintre actori :Iulia Deliman si Gabriel Craciun.  Foarte buna interpretarea lor. Au trait foarte bine piesa si au reusit sa transmita niste emotii de nedescris si nu-mi ramane decat sa-mi plec capul in fata lor.  Abia astept sa-i vad jucand si in alte piese 🙂 .

PS: Gabi, un prieten care m-a insotit la aceasta piesa de teatru a simtit nevoia sa adauge ” –Zbor deasupra unui cuib de cuci – este in sine o provocare regizorală si deopotrivă actoricească. Spațiul in care s-a desfășurat reprezentația fiind pe departe total inadecvat unui spectacol de teatru, cea mai mare provocare a fost exprimarea bogăției de sensuri si mesaje pe care piesa o are. Regizoarea a reușit sa rezolve magistral câteva scene cheie, iar actorii au putut astfel sa dea întreaga măsura a talentului sau a cunoștințelor dobândite. Montarea putin convențională a fost axata pe expresivitate fizica si mai putin pe emoție. Este si normal având in vedere scenografia minimala. Cu toate acestea, pe măsura desfășurării intrigii personajele si-au intrat profund in piele, iar finalul ne-a revelat o subducție ontologică a actorilor cu rolurile lor. Multi din actori promit enorm si as menționa ca si tine pe cei doi, dar si pe Andrei Ciceoi, care a dovedit o maturitate actoricească putin întâlnita la acest nivel. „

Distributie: Gabriela Petrea, Andrei Ciceoi, Ioan Paraschiv, Henrieta Raciu, Florin Ionita, Alexandru Miculas, Dragos Purice, Gabriel Craciun, Bogdan Lazar, Dana Cismaru, Iulia Deliman, Mihai Abrudan.

Regia : Doina Ionescu.

Foto: Mihaela Stancu.

Zbor deasupra unui cuib de cuci” – spectacol al Scolii de actorie QFeel  – „Be Smart, Feel Free!”

Bucurie , Echipa

Spontaneitate , Motivatie , Autocontrol , Relaxare , Talent

Fericire , Empatie , Entuziasm , Libertate

Forta , Reusita , Emotie , Energie !!!

Facebook Comments Box
wirtten by: Paul Dutu
Creste-te, educa-te si mergi mai departe!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.